Έρευνα - Οι κραδασμοί των μοτοσυκλετών κάνουν καλό


ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΚΟΣΜΟΛΟΓΙΚΗ ΘΕΩΡΗΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΤΙ Η ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΑΛΑΝΤΩΣΕΙΣ, ΜΕ ΤΑ ΚΥΜΑΤΑ, ΤΟ ΜΗΚΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ, ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ –ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ- ΣΥΜΠΑΝ.    

  • 3/3/2020

Δεν θα τα πάμε πιο πέρα βουτώντας στα άδυτα της θεωρητικής φυσικής, αλλά όλο αυτό  έχει δώσει το έναυσμα σε πολλούς επιστήμονες να εξετάσουν την επίδραση των ταλαντώσεων και στα υποσύνολα.

Ένας από αυτούς είναι και ο Δρ. Lee Bartel, που μελετά την επίδραση των συχνοτήτων στο ανθρώπινο σώμα και ειδικά στον εγκέφαλο. Ο ήχος και η συγκρότηση αυτού σε μουσική αποτελεί φυσικά το πρωτεύων αντικείμενο μελέτης του Δρ. Bartel, ο οποίος έχει δημοσιεύσει έρευνες στις οποίες και περιγράφεται η ευεργετική επίδραση που μπορεί να έχει η ταλάντωση των κυττάρων στον ανθρώπινο σώμα, όταν αυτά συντονίζονται σε διάφορες συχνότητες.

Βελτίωση του κυκλοφοριακού και μείωση των συμπτωμάτων ασθενειών όπως η νόσος του Αλτσχαίμερ, η νόσος του Πάρκινσον, η κατάθλιψη και οι χρόνιοι μυοσκελετικοί πόνοι, είναι μερικά από τα ευρήματα του Δρ. Βartel.

Πρόσφατα ερωτήθηκε λοιπόν και αν οι παραγόμενοι από τον κινητήρα μιας μοτοσυκλέτας κραδασμοί, οι οποίοι είναι φυσικά ταλαντώσεις συγκεκριμένων συχνοτήτων, θα μπορούσαν να έχουν την ίδια ευεργετική επίδραση σε έναν αναβάτη.

Η απάντηση του Δρ. Bartel, ήταν η εξής: “Δεν έχω μελετήσει το συγκεκριμένο θέμα με βάση αναφοράς τις μοτοσυκλέτες, αλλά σε γενικές γραμμές θα έλεγα ότι ισχύει. Τόσο οι κραδασμοί που παράγονται από έναν κινητήρα, όσο και δονήσεις που μεταφέρονται από τον δρόμο στο σώμα του οδηγού, ειδικά στην εκτός δρόμου οδήγηση, θα μπορούσαν να έχουν ευεργετικά αποτελέσματα”.

H επιστήμη μίλησε λοιπόν, άραγε συνταγογράφηση τετράχρονου καθαρόαιμου για endurο, να περνάει στον EOΠΥΥ;