Επίδειξη τεχνολογίας αυτόνομης κίνησης από την Piaggio Fast Forward


Η έξυπνη μονάδα PFFtag της Piaggio Fast Forward τοποθετήθηκε σε ένα διάσημο ρομπότ για να δείξει τις ικανότητες συνεργασίας ανθρώπων και ρομποτικών εφαρμογών.

  • ΣΠΥΡΟΣ ΤΣΑΝΤΗΛΑΣ
  • 19/3/2021

Το τετράποδο ρομπότ Spot Boston Dynamics εξοπλίστηκε με την έξυπνη μονάδα PFFtag και την τεχνολογία εντοπισμού Global Navigation Satellite System της Trimble για μια επίδειξη των εργασιακών εφαρμογών του αύριο.

Με τη μονάδα αυτή ο χειριστής του Spot αρκείται στο πάτημα ενός κουμπιού στη συσκευή του PFF Tag και το ρομποτάκι τον ακολουθεί αυτόνομα, ελέγχοντας το περιβάλλον του και προσαρμοζόμενο σε εμπόδια και αλλαγές, όπως λ.χ. τη διέλευση ενός οχήματος.

«Οι περισσότερες εταιρείες ρομποτικής βλέπουν τον κόσμο ως γεμάτο εμπόδια,» λέει ο Greg Lynn, διευθύνων σύμβουλος της Piaggio Fast Forward. «Στην PFF υιοθετήσαμε την αντίστροφη θεώρηση και αυτή τροφοδοτεί την έρευνά μας για το πώς κινούνται στον χώρο άνθρωποι και ρομπότ. Σχεδιάζουμε συμπεριφορές που καταλαβαίνουν τους ανθρώπους και συνεισφέρουν στην αυτοματοποίηση διαδικασιών ώστε να μην απαιτείται η κατασκευή πολύπλοκων μηχανών. Η συνεργασία μας με την Trimble επιτάχυνε τη διαδικασία αντικατάστασης τηλεκατευθυνόμενων ρομπότ που κινούνται σε πρακαθορισμένες διαδρομές σε χαρτογραφημένους χώρους και επιτρέπει να κάνουμε ένα ακόμη βήμα μπροστά στον υπέρτατο στόχο: να προσφέρουμε ασφαλή και έξυπνο χειρισμό των μηχανών στο βιομηχανικό περιβάλλον. Η δυναμική εξέλιξη της τεχνολογίας αυτής μας φέρνει πιο κοντά στο να κλωτσήσουμε διάπλατα τις πόρτες σε περαιτέρω εφαρμογές – από ηλεκτρικά εργαλεία και αγροτικό εξοπλισμό ως αυτόνομα οχήματα.»

Στο βίντεο που συνοδεύει το δελτίο Τύπου, το Spot ακολουθεί τον εργαζόμενο ή εκτελεί συγκεκριμένες διαδρομές εντελώς αυτόνομα, δίχως κανείς να το ελέγχει από μακριά. Μάλιστα μας δείχνει και ένα ακόμη πιο διευρυμένο πείραμα, στο οποίο δύο έξυπνες βαλίτσες Gita «κλειδώνουν» με το Spot ακολουθώντας το μεταφέροντας εξοπλισμό.

Ο Michele Colaninno, ιδρυτής και πρόεδρος της Piaggio Fast Forward, δήλωσε σχετικά:

«Μέσω της συνεργασίας της με την Trimble, η PFF έδειξε για μιαν ακόμη φορά την πρωτοπόρο φωνή της και την ασταμάτητη έρευνα σε νέους τρόπους αλληλεπίδρασης μεταξύ ανθρώπων και ρομπότ, με θεμέλιο της αποστολής μας τον άνθρωπο και τις ανάγκες μετακίνησής του. Τα ρομπότ έχουν ολοένα και μεγαλύτερη παρουσία στις ζωές μας, τόσο ιδιωτικά όσο και επαγγελματικά, βοηθώντας να ελαφρύνουν και να γίνουν αποδοτικότερες κάποιες ανθρώπινες δραστηριότητες. Όταν η τεχνολογία και η ρομποτική τίθενται στην υπηρεσία των ανθρώπων, πιστεύω πως μπορούν να παίξουν έναν σημαντικό ρόλο στη μεταμόρφωση της ατομικής μετακίνησης και να ξανασχεδιάσουν τον εργασιακό χώρο και το αστικό περιβάλλον, να τα κάνουν πιο βιώσιμα και να συμβάλλουν σε ένα καλύτερο μέλλον.»

Δείτε το σχετικό βίντεο αμέσως πιο κάτω.