Engler F.F. – Απίστευτο quad με κινητήρα Lamborghini!


Το σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης  άνοιξε τις πύλες του και ανάμεσα στα εκθέματα, υπάρχουν και κάποια που έχουν μοτοσυκλετιστικό ενδιαφέρον. Όπως το F.F. Superquad της Engler. 

  • 8/3/2019

Πρόκειται για ένα τετράτροχο δημιούργημα, του οποίο τοποθετεί τον οδηγό στο κέντρο, με την οδήγηση να γίνεται μέσω τιμονιού μοτοσυκλέτας και την θέση του σώματος να παραπέμπει επίσης σε δίτροχο. 

Το “πράγμα” έχει πλαίσιο αλουμινίου, ενώ έχει χρησιμοποιηθεί επίσης πολύ carbon και άλλα εξωτικά υλικά όπως το τιτάνιο για την κατασκευή του. Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο, είναι βέβαια ο κινητήρας που εφαρμόζεται στο μοντέλο. Πρόκειται για ένα V10 σύνολο, με χωρητικότητα 5.2 λίτρων και δύο υπερτροφοδότες, το οποίο προέρχεται από την Lamborghini. 

H ισχύς που ανακοινώνει η Engler, είναι 800 ίπποι και παρά του ότι δεν υπάρχει κάποια αναφορά για το βάρος, η εταιρεία ισχυρίζεται ότι κάθε ίππος από αυτούς αναλογεί σε κάτι λιγότερο από κιλό. Με αυτά τα δεδομένα, η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 350 χλμ./ώρα, ενώ η επιτάχυνση 0-100 χλμ. έρχεται σε μόλις 2.5 δευτερόλεπτα. 

Για τετράτροχο, αυτές οι επιδόσεις είναι συγκλονιστικές. Συγκλονιστική θα πρέπει να είναι επίσης και η εμπειρία οδήγησης του F.F. Superquad, αφού δεν υπάρχει σύστημα κλίσεων και φανταζόμαστε ότι τα g στις στροφές θα είναι πάρα πολλά για να τα διαχειριστεί εύκολα κανείς. Με σχεδόν 2 μέτρα μετατρόχιο πάντως (1.950 χλστ.) κίνδυνος να ντεραπάρει δεν υπάρχει.

Τώρα σε ότι αφορά στην τιμή, αυτή δεν έχει ανακοινωθεί, αλλά το πράγμα μιλάει από μόνο του, δεν θα είναι προσιτό. Σε κάθε περίπτωση όμως υποθέτουμε ότι θα είναι πολύ - πολύ φθηνότερο από τα  εξωτικά supercars που έχουν παραπλήσιες επιδόσεις.