Έλλειψη σε ημιαγωγούς οδηγεί σε καθυστερήσεις παραδόσεων στα οικονομικότερα δίκυκλα


Το γαλλικό site MotoStation αναφέρει πως η έλλειψη ημιαγωγών έχει αναγκάσει τους κατασκευαστές μοτοσυκλετών να επιλέγουν να ρίχνουν το βάρος στις ακριβότερες μοτοσυκλέτες, που αφήνουν μεγαλύτερο κέρδος, με τις πιο οικονομικές να επιβαρύνονται με καθυστερήσεις παραδόσεων.

  • ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΑΖΗΣ
  • 3/5/2022

Ελλείψεις σε ημιαγωγούς, σε ρητίνες, αλουμίνιο, και εμείς δεν ξέρουμε σε τι άλλο, συνεχής άνοδος της τιμής των κοντέινερ, κερασάκι ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας, έχουν κάνει κουρέλια τα νεύρα της βιομηχανίας μοτοσυκλετών.

Το MotoStation αναφέρεται στην περίπτωση υπεργολάβων όπως της γνωστής στους φαν των ηλεκτρονικών υπολογιστών αμερικάνικης εταιρείας Texas Instruments, που λόγω έλλειψης των απαραίτητων κραμάτων μετάλλων αδυνατεί να παράγει τα απαραίτητα εξαρτήματα για τους αισθητήρες ABS και Traction Control.

Σημειώστε πως η Texas Instruments είναι μέσα στις 10 μεγαλύτερες παραγωγούς ημιαγωγών του κόσμου.

Και τώρα, οι κατασκευαστές μοτοσυκλετών πρέπει να επιλέξουν σε ποιες μοτοσυκλέτες θα τοποθετήσουν τις μειωμένες μονάδες ABS και TC που παραλαμβάνουν, προτιμώντας φυσικά τις ακριβότερες μοτοσυκλέτες που αφήνουν μεγαλύτερο κέρδος. Όπως καταλαβαίνετε, αυτή η ενέργεια πιθανώς να οδηγήσει σε νέες καθυστερήσεις παραδόσεων στα οικονομικότερα μοντέλα δικύκλων.