Εξετάσεις υποψήφιων οδηγών - Αλλαγές... χωρίς να αλλάξει τίποτα!


Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ακυρώσει όλες τις αλλαγές που προκάλεσαν αντιδράσεις και οδήγησαν σε ατελείωτες καθυστερήσεις στην εξέταση υποψηφίων οδηγών. Όπως μεταδίδει μεγάλη μερίδα του ημερήσιου και ηλεκτρονικού Τύπου, η κυβέρνηση φέρνει άμεσα στη Βουλή προς ψήφιση ένα νέο νομοσχέδιο για τις εξετάσεις υποψηφίων οδηγών.

  • 27/8/2019

Σύμφωνα με αυτό, η προτεινόμενη αλλαγή συνίσταται σε καμία αλλαγή, δηλαδή άμεση επιστροφή στο προϋπάρχον σύστημα εξετάσεων, προκειμένου να ξαναρχίσει η διαδικασία που ως τώρα έχει παγώσει ανάμεσα σε καινοτόμες διαδικασίες και αντιδράσεις από εξεταστές και σχολές οδηγών, δημιουργώντας έναν τεράστιο αριθμό υποψηφίων που περιμένουν να εξεταστούν.

Το παλιό, γνωστό σύστημα θα επανέλθει λοιπόν πολύ σύντομα για να ξεκολλήσει η διαδικασία, ενώ παράλληλα μια επιτροπή θα αναλάβει να σχεδιάσει ένα νέο σύστημα στα πρότυπα της Ε.Ε., εξετάζοντας τρόπους να καταπολεμηθεί η διαφθορά (που απετέλεσε βασική αιτία για να εισαχθούν οι αλλαγές που εισηγήθηκε η προηγούμενη κυβέρνηση).

Παράλληλα, οι πηγές που επικαλούνται οι ημερήσιες εφημερίδες αναφέρουν πως στην περίπτωση των οδηγών άνω των 74 ετών δε θα απαιτηθούν (σε πρώτη φάση τουλάχιστον) νέες εξετάσεις, αλλά μόνο ιατρικός έλεγχος που θα διενεργηθεί από Δευτεροβάθμιες Επιτροπές που θα συστηθούν εκ νέου, μετά την κατάργησή τους από την απερχόμενη κυβέρνηση.

Επιπλέον, ακυρώνεται η απαγόρευση κίνησης των τετράτροχων ATV με κινητήρες κάτω των 125 κυβικών εκατοστών, αφήνοντας ένα περιθώριο στις απανταχού δημοτικές αρχές να επιβάλλουν περιορισμούς στην κίνησή τους ανάλογα με τις ανάγκες και συνθήκες της εκάστοτε περιοχής.