Είναι αυτό το ανανεωμένο BMW F 850 GS Adventure;


Η BMW παρουσίασε πέρυσι η νέα γενιά F 850 GS (και F 750 GS), αλλά όχι και την ανάλογη έκδοση Adventure, όπως είχε ως πέρυσι η προηγούμενη γενιά των F 800/700 GS. Προφανώς αυτή κρατήθηκε για να παρουσιαστεί φέτος στα διεθνή σαλόνια ως μοντέλο του 2019 και τώρα η διαρροή ενός σχεδίου από την κατάθεση πατέντας για αυτό το μοντέλο ξαναφουντώνει τις φήμες.

  • 28/8/2018

Κατά πώς φαίνεται, οι Γερμανοί θα εμφανίσουν τη νέα Adventure έκδοση είτε την Κολωνία (Intermot) τον Οκτώβριο, ή στο Μιλάνο (EICMA) τον Νοέμβριο και παράλληλα θα την εισάγουν και στην αγορά των Η.Π.Α. μαζί με τα βασικά μοντέλα 750/850 που φέτος είναι διαθέσιμα μόνο στην Ευρώπη.

Πληροφορίες δεν έχουμε, αλλά η φωτογραφία είναι πλήρως επεξηγηματική και ταιριαστή με όσα γνωρίζουμε ιστορικά για τις διαφορές των Adventure εκδόσεων από τους βασικούς δότες τους.

Παρατηρούμε λοιπόν τις αλλαγές στα πλαϊνά του ρεζερβουάρ, με τις πληροφορίες να λένε πως στην περιπετειώδη αυτή έκδοση θα μεγαλώσει σε χωρητικότητα, από 15 λίτρα που έχει το 850 GS στα φημολογούμενα 24 – όπως δηλαδή είχε κάνει και με το προηγούμενο Adventure μοντέλο αυτής της σειράς.

Επιπλέον, η BMW εξοπλίζει το F 850 GS Adventure με μεγαλύτερη ζελατίνα, προστατευτικά κάγκελα για τον κινητήρα και μια γερή ποδιά αλουμινίου, ενώ οι πληροφορίες μιλούν και για επανασχεδιασμένο υποπλαίσιο ώστε να φορτώνει περισσότερα κιλά και να προσφέρει βελτιωμένη άνεση στον συνεπιβάτη.

Από πλευράς κινητήρα δεν περιμένουμε να έχει την παραμικρή διαφοροποίηση από το απλό F 850 GS, ωστόσο θα περιμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε αν το Adventure θα μοιράζεται και τις ίδιες αναρτήσεις, ή αν εδώ θα έχουμε πιο ψηλές διαδρομές.