Έφοδος στο αρχηγείο της Ducati North America από το FBI!


Στις 17 Δεκεμβρίου του 2020, μια ομάδα πρακτόρων του FBI έκανε έφοδο στο αρχηγείο της Ducati στις Η.Π.Α. με προτεταμένα όπλα, απ' ό,τι εικάζεται για έρευνα οικονομικού εγκλήματος.

  • ΣΠΥΡΟΣ ΤΣΑΝΤΗΛΑΣ
  • 12/1/2021

Τη στιγμή της εφόδου, στο αρχηγείο της Ducati στο Σαν Φρανσίσκο βρισκόταν μόλις 2-3 εργαζόμενοι, καθώς το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού εργάζεται από το σπίτι λόγω της πανδημίας της Covid-19.

Παρόλο που η έρευνα έγινε σχεδόν ένα μήνα πριν, πληροφορίες για την έφοδο έγιναν γνωστές μόνο στις 7 Ιανουαρίου του 2021, σε αναρτήσεις στο διαδίκτυο, και συγκεκριμένα στο Bay Area Riders Forum.

Στη συνέχεια το site Road Racing World επικοινώνησε με το FBI, όπου η εκπρόσωπος του σώματος Katherine Zackel επιβεβαίωσε το συμβάν: “Μπορώ να επιβεβαιώσω πως το FBI του Σαν Φρανσίσκο βρέθηκε στη συγκεκριμένη τοποθεσία στις 17/12/2020 για έρευνα που είχε εγκριθεί από δικαστήριο. Καθώς η έρευνα συνεχίζεται, δεν μπορούμε να αναφερθούμε σε αυτήν.”

Από την πλευρά της Ducati North America, ο Διευθυντής marketing, Phil Read ανακοίνωσε πως “είναι πρακτική της Ducati North America να συνεργάζεται πλήρως με τις έρευνες κυβερνητικών οργανισμών, ενώ λόγω αυτής της συνεργασίας δεν μπορούμε να σχολιάσουμε τις συγκεκριμένες έρευνες.”

Σύμφωνα με το site Asphalt & Rubber, η έρευνα πέρα από τα γραφεία της Ducati North America επεκτάθηκε και σε οικίες υψηλά ιστάμενων υπαλλήλων της εταιρείας!

Αναμένουμε περισσότερες πληροφορίες, μόλις το FBI το επιτρέψει.