Ε-Scooter με αυτόνομη ισορροπία – Video


Είναι η συνισταμένη την οποία φοβούνται περισσότερο όσοι θέλουν να δοκιμάσουν την κίνηση με δύο τροχούς. Η δυναμική –και “εύθραυστη”- ισορροπία, η οποία μπορεί να δυσκολέψει αρκετά τους νέους αναβάτες, ειδικά σε σενάρια όπου η ταχύτητες είναι μικρές ή μεταφέρoυν δεύτερο άτομο.

 

  • 23/9/2019

Φοιτητές του Ινδικού Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Βομβάης λοιπόν, σχεδίασαν και εξέλιξαν ένα ηλεκτροκίνητο scooter, το οποίο ισορροπεί μόνο του. Ναι, μόνο του, όπως μπορείτε να δείτε και στο Video. 

Τώρα σε ότι αφορά στο πως λειτουργεί ακριβώς το σύστημα που εξέλιξαν οι σπουδαστές, δεν αναφέρεται κάπου, ωστόσο δύο είναι οι δρόμοι που μπορεί να ακολουθήσει κανείς, είτε τα γυροσκόπια, είτε κάτι σαν το Assist-e της Honda, με αυτόματο έλεγχο του τιμονιού μέσω σερβομηχανισμού.

Το σύστημα επίσης, εξελίσσεται έτσι ώστε να έχει μεγάλη δυναμική σε ότι αφορά στην διασυνδεσιμότητα και στην αλληλεπίδραση με τον αναβάτη, μέσω φωνητικών εντολών. Η όλη προσπάθεια έχει ενταχθεί στις νεοφυείς – χρηματοδοτούμενες επιχειρήσεις, υπό το όνομα Liger Mobility.