Ducati – “Ναι στα e-bikes αλλά όχι ακόμα” δήλωσε ο CEO της εταιρείας


Για κάποιον λόγο, τον τελευταίο καιρό γίνεται πολύς “ντόρος” σχετικά με την Ducati και την προοπτική ενσωμάτωσης της ηλεκτροκίνησης σε κάποιο μελλοντικό μοντέλο της εταιρείας.

  • 14/1/2019

Ένας προφανής λόγος, είναι ότι για τις περισσότερες κατασκευάστριες. μια τέτοια εξέλιξη θα είναι αναμφίβολα ένα σημαντικό γεγονός αλλά ταυτόχρονα και κάτι που εντάσσεται στην “φυσική ροή”, δεδομένο του ότι η ηλεκτροκίνηση κερδίζει συνεχώς έδαφος. 

Για την Ducati όμως, με το σκληροπυρηνικό προφίλ που έχει διαμορφώσει, το γεγονός θα αποκτήσει σίγουρα μια διαφορετική βαρύτητα. Το τελευταίο διάστημα λοιπόν, έχουν προκύψει  αρκετές ειδήσεις γύρω από το θέμα, οι οποίες καταδεικνύουν ότι στην Ducati δεν είναι αντίθετοι προς μια τέτοια εξέλιξη, από την άλλη όμως, θεωρούν πως θα πρέπει να υπάρξει “ωρίμανση” της τεχνολογίας, για να κάνουν το μεγάλο βήμα. 

Οι τελευταίες δηλώσεις του Claudio Domenicali γύρω από το θέμα, δεν διαφοροποιούνται λοιπόν. Ο CEO της Ducati σε μια πρόσφατη εκδήλωση της εταιρείας, στα κεντρικά της, στην Μπολόνια, ανέφερε τα εξής: 

“Eίναι ακόμα νωρίς για να κάνουμε λόγο γύρω από ένα e-bike παραγωγής αλλά δεν είμαστε και πολύ μακριά από αυτό. Παρακολουθούμε στενά και με μεγάλο ενδιαφέρον τις τεχνολογικές εξελίξεις γύρω από το θέμα. Προς το παρόν, σε αντίθεση με τους τέσσερις τροχούς όπου έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στην εφαρμογή της ηλεκτροκίνησης, θεωρούμε ότι η μοτοσυκλέτα έχει μείνει πίσω. Χρειάζεται ακόμα χρόνος ώστε να αποκρυσταλλωθε και να ωριμάσει η τεχνολογία προσαρμοσμένη στους δύο τροχούς, θα πρέπει να βρεθούν οι ιδανικές ισορροπίες ανάμεσα στην απόδοση, το κόστος και την αυτονομία και αυτό αφορά κυρίως τις μπαταρίες. Για τον λόγο αυτό έχουμε συστήσει μια ειδική ομάδα τεχνικών που παρακολουθεί τις εξελίξεις, ώστε να δραστηριοποιηθούμε άμεσα, όταν οι συνθήκες θεωρήσουμε ότι είναι σωστές.”