Δέκα μοτοσυκλετιστές, 3,000 χιλιόμετρα, ένα μήνυμα


ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΩΝ ΑΠ΄ΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ ΚΑΙ ΤΗ ΒΕΡΟΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕ ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ.

  • 20/6/2019

Κράνος, ένα σωτήριο κομμάτι του μοτοσυκλετιστικού εξοπλισμού, πιθανότατα το πιο σημαντικό απ’ όλα. Δε νομίζουμε πως χρειάζεται να αραδιάσουμε στατιστικές και αριθμούς για να τονίσουμε την αξία του ως προστατευτικός εξοπλισμός, αλλά αξίζει να αναφέρουμε μια αξιέπαινη δράση εννιά μοτοσυκλετιστών από την Καβάλα κι ενός από τη Βέροια.

«Βάλτο καλά στο κεφάλι σου, το κράνος είναι μαγκιά,» λέει το κεντρικό σύνθημα της καμπάνιας που να μεταφέρουν στη διάρκεια του ταξιδιού τους και οι παραλήπτες δεν είμαστε μόνο εμείς, οι μοτοσυκλετιστές.

Οι δέκα συμμετέχοντες στο ταξίδι αυτό είναι οι: Σταύρος Μεταξάς, Δημήτρης Ιωαννίδης, Ανέστης Καραμανώλης, Αλέξης Γεωρμπαλίδης, Χρήστος Γιανκουδάκης, Φώτης Σουλιώτης, Χρήστος Βαϊνάλης, Βαφείδης Γιώργος, Κώστας Ντόνος και Αλέξης Γούλας.

Προφανώς και είμαστε οι πρώτοι που πρέπει να τους ακούσουμε, αφού τα δικά μας κεφάλια είναι αυτά που κινδυνεύουν κάθε φορά που βγαίνουμε ξεκράνωτοι στον δρόμο, αλλά το ζήτημα έχει κι άλλα επίπεδα.

Η Πολιτεία έχει χρέος να συνεισφέρει και αυτό δε μπορεί να γίνει μόνο με ανατριχιαστικά σποτάκια στα κρατικά κανάλια, θέλει και πρωτοβουλίες σε οικονομικό επίπεδο. Είναι μόνο λογικό να επιβάλλεται μείωση της φορολογίας (συμπεριλαμβανομένου και του ΦΠΑ φυσικά) σε ένα αγαθό ασφαλείας που επιπλέον είναι και υποχρεωτικό διά νόμου - την ώρα που θεωρείται αυτονόητος ο μειωμένος ΦΠΑ σε αγορές που άπτονται της διασκέδασης, όπως λ.χ. τα τουριστικά εστιατόρια των νησιών

Και, όταν λέμε «Πολιτεία», δε μιλάμε μόνο για τις Ελληνικές αρχές, αλλά και αυτές της Ε.Ε. που θα όφειλαν πανευρωπαϊκά να επιβάλλουν μείωση των φόρων στον εξοπλισμό ασφαλείας, αντί να αντιμετωπίζουν το κράνος ως είδος πολυτελείας.