Continental - ΑΙ φωνητική υπηρεσία στα οχήματα


Θα γνωρίζετε φυσικά τις υπηρεσίες φωνητικής βοήθειας που έχουν ενσωματωθεί για τα καλά στην ζωή μας. Alexa, Cortana, Siri, Google Assistant, είναι οι πιο γνωστές από αυτές και ο σκοπός τους είναι ένας, να προσφέρουν πληροφορίες, απατώντας σε ερωτήσεις των ανθρώπων που τις χρησιμοποιούν.

  • 25/8/2019

Οι AΙ αλγόριθμοι τους είναι πολύ εξελιγμένοι και συνεχίζουν να εξελίσσονται διαρκώς, έτσι ώστε να μπορούν να αντιληφθούν σύνθετα ερωτήματα μέσα από μεγάλες προτάσεις, όπως και χρωματισμούς / τονισμούς στην φωνή. Επίσης μπορούν να δημιουργούν λογικές αλληλουχίες και συνδέσεις, ώστε προσφέρουν όσο το δυνατόν πιο ακριβείς πληροφορίες στους χρήστες. 

Η Continental λοιπόν, ανακοίνωσε ότι εξελίσσει το δικό της σύστημα φωνητικής βοήθειας, ειδικά σχεδιασμένο ώστε να ταιριάζει στις ανάγκες των οδηγών. Προφανώς, το  πεδίο στο οποίο έχει βλέψεις η εταιρεία για την εφαρμογή του συστήματος της, είναι τα επιβατικά αυτοκίνητα, ωστόσο είναι σίγουρο ότι σε κάποια φάση, θα το δούμε και στις μοτοσυκλέτες. 

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο τύπου της γερμανικής εταιρείας, ο οδηγός δεν θα χρειάζεται να σκέφτεται την διατύπωση των ερωτήσεων του, ώστε να μπορέσει να “καταλάβει” το AΙ σύστημα βοήθειας τι ακριβώς ζητά. 

Θα αρκεί, για παράδειγμα, ο οδηγός να πει απλά “πεινάω” και το σύστημα θα ου προτείνει τις επιλογές που έχει για φαγητό σε κοντινή απόσταση από το σημείο στο οποίο βρίσκεται με το όχημα του.