Cake x Dometic: Η διανομή φαγητού στο μέλλον


Η Σουηδική εταιρεία παρουσίασε ένα νέο ισοθερμικό κουτί για διανομή φαγητού που υπόσχεται πως το πιάτο που παραγγείλαμε θα έρθει όπως ακριβώς το έφτιαξε ο σεφ.

  • ΣΠΥΡΟΣ ΤΣΑΝΤΗΛΑΣ
  • 13/1/2021

Η Cake είναι μια νέα κατασκευάστρια ηλεκτρικών δικύκλων που παρουσίασε το πρώτο της μοντέλο το 2018, το off-road Kalk. Αφού διακρίθηκε σε αγώνα εντούρο στη Σουηδία και παρουσίασε την έκδοση δρόμου Kalk&, σύντομα ακολούθησε μια φρέσκια εκδοχή πάνω στην ίδια βάση, το Ink.

Πέρυσι στην EICMA παρουσίασε τη νέα σειρά ηλεκτρικών σκούτερ με δύο μοντέλα, Ösa Lite και Ösa , που διαφέρουν μόνο στην απόδοση, καθώς το πρώτο είναι ομολογκαρισμένο ως μοτοποδήλατο και το δεύτερο ως Α1.

Στην ουσία η βάση του φωτογραφίζει αστική χρήση με πρακτική πολυχρηστικότητα, με προφανή στόχο τις επαγγελματικές εφαρμογές που μπορεί να στηρίξει με εφόδια όπως οι παροχές ρεύματος από τη μπαταρία του για πάσης φύσεως εξωτερικές συσκευές.

Η νέα ανακοίνωση της Cake αφορά τη συνεργασία της με τη Dometic για την κατασκευή ενός κουτιού ντελίβερι με προηγμένα χαρακτηριστικά. Τροφοδοτούμενο από τη μπαταρία του Ösa, το κουτί ρυθμίζεται για να διατηρεί το φαγητό σε σταθερή θερμοκρασία, είτε κρύο ή ζεστό κατά περίπτωση. Επιπλέον, ο θάλαμός του μπορεί να χωριστεί σε τμήματα με ανεξάρτητες και διαφορετικές μεταξύ τους θερμοκρασίες, ακόμη κι αν αυτό προϋποθέτει θέρμανση στο ένα και ψύξη στο άλλο.

Ο αερισμός του κουτιού γίνεται μέσω φίλτρου που εξασφαλίζει την ποιότητα του περιεχόμενου φαγητού, ενώ φροντίζει και να μην περνούν οσμές από το ένα χώρισμα του θαλάμου στον άλλο, “μολύνοντας” τα μεταφερόμενα πιάτα με ξένα, άσχετα αρώματα.

Δεν ξέρουμε από πότε το σχεδίαζαν αυτό, αλλά κουμπώνει τέλεια στη σημερινή εποχή των κλειστών εστιατορίων που έχει ανάξει το ντελίβερι πρακτικά ως τη μοναδική διέξοδο επιβίωσης αυτών των επιχειρήσεων. Ίσως μάλιστα θα ήταν ακόμη πιο ιδανικό να ήταν ήδη διαθέσιμο στην αγορά, μιας και η πρόβλεψη της Cake είναι για παραδόσεις από τον Σεπτέμβριο 2021.

Η τιμή του και τα αναλυτικά του τεχνικά στοιχεία θα ανακοινωθούν τον Απρίλιο 2021, όταν και θα αρχίσουν επίσημα οι προπαραγγελίες. Πάντως η εταιρεία δέχεται ήδη online εκδήλωση ενδιαφέροντος κατόπιν προσωπικής συνεννόησης, προφανώς βάζοντας τον υποψήφιο πελάτη σε μια προτεραιότητα στις σχετικές λίστες.

Πηγή: Cake