"Brexit" και στα συστήματα ενδοεπικοινωνίας!


Μια επιτροπή Βουλευτών στη Βρετανία προτείνουν την απαγόρευση όλων των hands-free συστημάτων επικοινωνίας σε όλα τα οχήματα, συμπεριλαμβανομένων και των μοτοσυκλετών.

  • 28/8/2019

Η επιτροπή κατέθεσε την παραπάνω πρόταση, για δημόσια διαβούλευση μέχρι το τέλος του 2019. Η πρόταση βασίζεται στο επιχείρημα πως η τηλεφωνική επικοινωνία την ώρα της οδήγησης είναι εξίσου επικίνδυνη είτε κρατάς στο χέρι συσκευή, είτε όχι.

Στη Βρετανία η χρήση hand-held τηλεφωνικής συσκευής έχει απαγορευτεί από το 2003, ενώ επιτρέπονται τα Bluetooth ασύρματα ακουστικά και μικρόφωνα. Η ποινή για όποιον πιαστεί με hand-held συσκευή είναι 200 λίρες και 6 πόντοι στο δίπλωμα.

Όσον αφορά στη μοτοσυκλέτα, τα συστήματα ενδοεπικοινωνίας είναι ιδιαίτερα δημοφιλή, τόσο για την τηλεφωνική επικοινωνία που προσφέρουν, όσο και για την επικοινωνία με τον συνεπιβάτη, ή με άλλους αναβάτες.

Αν η πρόταση για απαγόρευση των ασύρματων συσκευών ενδοεπικοινωνίας μετατραπεί σε νόμο στη Βρετανία, τότε είναι σίγουρο πως θα έχουμε παρόμοιες απαγορεύσεις στην Ευρώπη και πιθανότατα και σε άλλα μέρη του κόσμου.