BMW Motorrad Days 2019


Για 19η χρονιά η εκδήλωση BMW Motorrad Days γέμισε την περιοχή του Garmisch-Partenkirchen με όλον τον κόσμο που περιστρέφεται γύρω από τη λευκή και μπλε έλικα.

  • 15/7/2019



Οι επισκέπτες που συνέρρευσαν στην πόλη που βρίσκεται στη σκιά της κορυφής Zugspitze του όρους Hausberg ξεπέρασαν φέτος τους 40,000 και έφτασαν εκεί από όλον τον κόσμο. Εκτός από την παραδοσιακή πλειοψηφία των Ευρωπαίων, ήρθε κόσμος από την Αργεντινή, τη Βραζιλία, το Μέξικό, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Νότια Κορέα, την Ινδία και τις Φιλιππίνες.

Το ετήσιο φεστιβάλ φέτος είχε κάμποσες σημαντικές πρεμιέρες, καθώς εκεί εκτέθηκαν για πρώτη φορά μπροστά στο κοινό τα Vision DC Roadster, R nineT /5, X7 Pick-up, καθώς και το Concept R 18 που πρωταγωνίστησε στην Heritage Area.

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και να πάρουν αυτόγραφο από τον θρυλικό αναβάτη της BMW, Helmut Dähne (νικητή του ΤΤ το 1976), ενώ είχαν και τη χαρά να παρακολουθήσουν ζωντανά τον αγώνα WorldSBK από το Donington, απολαμβάνοντας την πρώτη φετινή pole position της S 1000 RR και μια δεύτερη θέση στον πρώτο αγώνα από τον Tom Sykes.

Παράλληλα, είχαν στη διάθεσή τους μια εκτενή σειρά από εκδηλώσεις, από τον παλιότερο “τοίχο του θανάτου” της Ευρώπης, το Motodrome Wall of Death, drift show, freestyle MX και freestyle show από τον Ιρλανδό Mattie Griffin.

Οι Motorrad Days είχαν στη διάθεση του κοινού επίσης test rides, κάτι που τίμησαν πάνω από 1,000 επισκέπτες, ενώ άλλοι 600 επισκέφτηκαν το Enduro Park για να δοκιμάσουν τις αντίστοιχες μοτοσυκλέτες της BMW στο φυσικό τους πεδίο. Μέχρι και για τα μικρά παιδιά υπήρχε σχετική πρόβλεψη, καθώς 150 μελλοντικοί μοτοσυκλετιστές και μοτοσυκλετίστριες πήραν μια πρώτη εμπειρία με την απόλυτη ασφάλεια του Kids Trial Taster Training.

Φυσικά η εκδήλωση ήταν πλαισιωμένη από πλούσιο πρόγραμμα με μουσικές, πάρτι και άφθονο φαγητό: 20,000 λίτρα μπύρας, 2.8 τόνοι τηγανητές πατάτες, 5,000 μπάλες παγωτού, 1,000 κρέπες και μεγάλες ποσότητες κρέατος καταναλώθηκαν κατά τις τρεις μέρες του φεστιβάλ.