ΒΜW - Έρxεται το μεγάλου κυβισμού cruiser


Το γερμανικό περιοδικό Motorrad παρουσίασε στην ιστοσελίδα του, μια φωτογραφία που φέρεται ότι απεικονίζει το φημολογούμενο cruiser μεγάλου κυβισμού της εταιρείας.

  • 1/4/2019

Η όλη ιστορία έχει ξεκινήσει με τo Departed R18, ένα πρωτότυπο το οποίο παρουσιάστηκε στην Yokohama της Ιαπωνίας τον Δεκέμβριο του 2018. Η δημιουργία της Custom Works Zon τράβηξε την προσοχή με τον 1.800άρη της αερόψυκτο boxer και πολύ περισσότερο, για το γεγονός ότι επισήμως η BMW, είχε συμμετάσχει στην κατασκευή του. 

Αυτό πυροδότησε μια σειρά σεναρίων, σχετικά με τις προθέσεις της BMW για την παραγωγή μεγάλων σε κυβισμό cruiser μοντέλων, κάτι που άνθρωποι της εταιρείας, δεν αρνήθηκαν όταν ρωτήθηκαν σχετικά, ωστόσο απέφυγαν να προχωρήσουν σε λεπτομέρειες. 

Η συγκεκριμένη φωτογραφία λοιπόν, φαίνεται πως απεικονίζει ένα cruiser με κινητήρα boxer, το οποίο ανήκει στην κατηγορία των touring / bagger. Τώρα σε ότι αφορά στον κινητήρα, που συγκεντρώνει και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, δεν γίνεται από αυτή την χαμηλής ανάλυσης φωτογραφία να εξαχθούν συμπεράσματα. 

Προφανώς, όπως είχαμε γράψει παλιότερα, δεν θα είναι σε καμία περίπτωση το μοτέρ του R18 Dperted, για τον απλούστατο λόγο ότι αερόψυκτος κινητήρας 1.800 κ.εκ. τροφοδοτούμενος από καρμπιρατέρ (όπως στο πρωτότυπο), είναι καταδικασμένος από τις προδιαγραφές ρύπων σε Ευρώπη και Καλιφόρνια (η μεγαλύτερη αγορά μοτοσυκλέτας στις ΗΠΑ).

Μιας και γράψαμε Καλιφόρνια, προφανώς τέτοιου είδους μοτοσυκλέτες προορίζονται πρωτίστως για την αμερικανική αγορά και εκεί τα κυβικά παίζουν μεγάλο ρόλο, οπότε τα 1.800 κ.εκ. θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι μια πραγματικότητα, δεν αποκλείεται και για ακόμη περισσότερα! Τροφοδοσία ασυζητητί ψεκασμός, για τους λόγους που εξηγήθηκαν πιο πάνω και σύστημα ψύξης… θα ποντάραμε στην μερική υγρόψυξη (μόνο στις κεφαλές). 

Κάτι άλλο που θεωρείται πάντως σίγουρο, είναι ότι δεν θα υπάρξει μια έκδοση μόνο, προφανώς, όπως συνιθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις θα περιμένουμε ένα “γυμνό” cruiser, την bagger έκδοση που βλέπουμε εδώ και –για BMW μιλάμε άλλωστε- ένα πλήρως εξοπλισμένο touring. 

To πότε θα παρουσιαστεί η νέα αυτή σειρά μοντέλων είναι ακόμα άγνωστό, ωστόσο στην φωτογραφία φαίνεται ότι η εξέλιξη έχει προχωρήσει αρκετά, η μοτοσυκλέτα δείχνει ολοκληρωμένη και απέχει αρκετά από το αρχικό στάδιο. Για να δούμε λοιπόν…