Bel & Bel Z-One: “Mισή” ηλεκτροκίνητη Vespa


Η Bel & Bel είναι μια ισπανική εταιρεία ικανή να εξαφανίσει τραπεζικούς λογαριασμούς και κομποδέματα σε χρόνο dt. Aπατεώνες; Όχι, απλά κατασκευαστές υπέροχων δημιουργιών για τους petrol heads της οικουμένης. Μέρη από κλασσικά αυτοκίνητα και δίτροχα μετατρέπονται σε χρηστικά και διακοσμητικά αντικείμενα, όπως καρέκλες γραφείου από ποδιές Vespa, πάγκους μπαρ από VW T1 και άλλα τέτοια ωραία.

  • 17/12/2018

Τελευταία όμως έχει κάνει το βήμα από το στατικό στο κινούμενο,  περνώντας στον χώρο του mobility, με αστικό και πράσινο προσανατολισμό. Μια από τις δημιουργίες που εντάσσονται σε αυτό το πλαίσιο, είναι και το μοντέλο Z-One. Πρόκειται για ένα μονόροδο ηλεκτροκίνητο όχημα το οποίο αναπαράγει πιστά τις γραμμές των κλασσικών Vespa, με την σέλα μάλιστα, να είναι αυθεντική εποχής.

Η ισορροπία επιτυγχάνεται μέσω γυροσκοπίων, η ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει το όχημα είναι 35 χλμ./ώρα και η αυτονομία 45-60 χιλιόμετρα. Την ισχύ την παρέχει ένας ηλεκτροκινητήρας 1000W, ο οποίος τροφοδοτείται ενεργειακά από μια μπαταρία ιόντων λιθίου. Αντίστοιχα οχήματα στην γκάμα της Bel & Bel είναι το Z-Scooter, τύπου “segway” με κοστούμι επίσης Vespa και το Movi Tricyle, ένα τρίκυκλο μεταφορικό με trailer, εμπνευσμένο από VW T1.