Be.e – “bio-e-scooter” κατασκευασμένο από κάνναβη!


Αν το ηλεκτροκίνητο ποδήλατο, scooter ή αυτοκίνητο σας συμβάλει στην προστασία του περιβάλλοντος, το Be.e της ολλανδικής Van.Eko., προχωράει το θέμα ένα βήμα μπροστά!

  • 22/5/2018

Βλέπετε δεν είναι μόνο η ηλεκτρική φύση του που συμβάλλει σε αυτό αλλά και το γεγονός ότι η κατασκευή του, γίνεται από βιομηχανική κάνναβη!

Αν αναρωτιέστε τι μπορεί να σημαίνει αυτό, σας ενημερώνουμε ότι πρόκειται για το… μονοκόκ σασί του scooter, που έχει ένα διπλό ρόλο, είναι και εξωτερικό περίβλημα αλλά και σκελετός.

Το συγκεκριμένο τμήμα λοιπόν, έχει κατασκευαστεί με βάση μια ειδική επεξεργασία της βιομηχανικής κάνναβης, που την μετατρέπει σε ρητίνη, με ιδιότητες που θυμίζουν πλαστικό, προσφέροντας την δυνατότητα να μορφοποιηθεί σε καλούπια, σε ότι σχήμα επιθυμεί κανείς.

Πέραν του ότι η πρώτη ύλη προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές, αυτό σημαίνει ότι το σασί του Be.e είναι εύκολα ανακυκλώσιμο και βιοδιασπώμενο, αυξάνοντας κατακόρυφα τον “πράσινο” συντελεστή του μοντέλου.   

Το κόστος του είναι 6.000 ευρώ και μιας και οι επιδόσεις του δεν είναι αυτό που λέμε εντυπωσιακές (τελική  55 km/h, αυτονομία 80 χιλιόμετρα) οφείλεται στην συγκεκριμένη επεξεργασία αλλά και στην πρώτη ύλη που χρησιμοποιείται.