"Βαριές καμπάνες" για τα όρια θορύβου στην Αυστρία


Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΤΩΝ ΕΞΑΤΜΙΣΕΩΝ ΠΟΥ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΑ ΝΟΜΙΜΑ ΟΡΙΑ ΘΟΡΥΒΟΥ ΞΕΚΙΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΙΣ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ, ΚΑΘΩΣ ΤΟ ΚΡΑΤΙΔΙΟ ΤΟΥ ΤΙΡΟΛΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΑΥΣΤΗΡΑ ΜΕΤΡΑ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ.

  • 5/6/2020

Μιλάμε για μια μεγάλη περιοχή δυτικά του Garmisch-Pantenkirchen που αποτελεί έναν παραδεισένιο προορισμό για μοτοσυκλετιστές χάρη στον συνδυασμό του πανέμορφου Αλπικού τοπίου με αλλεπάλληλες λίμνες και ορεινές διαδρομές.

Η συγκεκριμένη απαγόρευση θα παραμείνει σε ισχύ ως τις 31 Οκτωβρίου 2020, δηλαδή υπερκαλύπτει ουσιαστικά την τουριστική περίοδο που ο καλός καιρός προσελκύει άφθονο κόσμο. Αξίζει δε να σημειώσουμε πως η απαγόρευση ισχύει και για τους μόνιμους κατοίκους των περιοχών αυτών.

Το πρόστιμο για τους παραβάτες ανέρχεται στα €220.

Οι θορυβώδεις εξατμίσεις μπαίνουν στο στόχαστρο σε αρκετές χώρες, με πιο κραυγαλέο παράδειγμα αυτό της Γερμανίας, όπου 81 πόλεις συνυπέγραψαν ψήφισμα ζητώντας από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να απαγορεύσει ολοκληρωτικά αυτού του είδους τις μετατροπές, αλλά και να το προωθήσει σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, φτάνοντας δηλαδή ως το να περάει κάτι τέτοιο και τις ερχόμενες προδιαγραφές οχημάτων της Ε.Ε. – μαζί με κάμποσα άλλα περίεργα αιτήματα.

Παράλληλα, οι Γερμανοί ζητούν πλήρη απαγόρευση των μοτοσυκλετών σε ανάλογα τουριστικά μέρη, αφήνοντας περιθώριο μόνο σε δίκυκλα που εκπέμπουν πολύ χαμηλή στάθμη ήχου, όπως λ.χ. τα ηλεκτρικά. Προτείνεται μάλιστα πολύ αυστηρότερη αστυνόμευση του μέτρου, με ποινές που φτάνουν ως την κατάσχεση της μοτοσυκλέτας.

Την ίδια ώρα Γαλλία και Αγγλία σχεδιάζουν ένα δίκτυο καμερών εξοπλισμένων με μικρόφωνα που θα πιάνουν τους παραβάτες εξ αποστάσεως.