Bajaj Qute – Μια νέα πρόταση στις προσωπικές μετακινήσεις


Το Qute της Bajaj, είναι ένα όχημα προορισμένο για να καλύψει τις ανάγκες μετακίνησης στα αστικά κέντρα συνδυάζοντας στοιχεία από το αυτοκίνητο και τα δίκυκλα. Μπορεί να μοιάζει με αυτοκίνητο βέβαια, ωστόσο η ευελιξία του, η κατανάλωση του και το κόστος αγοράς και συντήρησης, θυμίζουν… scooter. 

  • 18/3/2019

Η κατηγορία αυτών των οχημάτων ονομάζεται Quadricycle ή Microcar και το Qute, μπορεί να τα οδηγηθεί με άδεια οδηγήσης αυτοκινήτου.  

Προσφέρει πλήρη κάλυψη από τις καιρικές συνθήκες σε τέσσερις επιβάτες, οι οποίοι επιβιβάζονται από 4 πόρτες στο όχημα, ενώ η οδήγηση του είναι πολύ εύκολη, με τις αλλαγές των 5 σχέσεων της μετάδοσης (+ όπισθεν) να γίνονται μέσω χειροκίνητου σειριακού κιβωτίου.   

Ο κινητήρας του Qute είναι  τετράχρονος, υγρόψυκτος, μονοκύλινδρος με χωρητικότητα 216,6 κ.εκ. και απόδοση 13 ίππων στις 5.500 σ.α.λ. και 2,0  kg-m ροπής στις 4.000 σ.α.λ. Η δε τελική που προσδίδει στο όχημα, φτάνει τα 70 χλμ./ώρα. 

Η Bajaj  ανακοινώνει μια κατανάλωση της τάξεως του 1 λίτρου βενζίνης για 35 χιλιόμετρα, επίδοση που θυμίζει μικρά scooter! Mικρά scooter επίσης, θυμίζει –σύμφωνα πάντα- με την Bajaj και το κόστος συντήρησης του Qute, που είναι πολύ πιο οικονομικό από αυτό των μοτοσυκλετών και των αυτοκινήτων.

Το βάρος του Qute είναι 450 κιλά, ενώ η ακτίνα στροφής του είναι μόλις 3,5 μέτρα. Αυτό το χαρακτηριστικό σε συνδυασμό με τις πολύ μικρές εξωτερικές διαστάσεις (1.312 χλστ. Πλάτος, 2.752 χλστ. Μήκος, 1.652 χλστ. Ύψος) καθιστούν το Qute ιδιαίτερα ευέλικτο στην κίνηση, χωρίς να προβληματίζει επίσης στο παρκάρισμα. 

Το Bajaj Qute είναι διαθέσιμο στην χώρα μας στην τιμή των 5.490 ευρώ, ενώ μπορείτε να το δείτε από κοντά, στα κεντρικά της KTM (Πλαταιών 6, Αθήνα, 210 9927212).    

Περισσότερα μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ