Αυτοκίνητα Yamaha... γιοκ! - Απέκλεισε το ενδεχόμενο εκπρόσωπος της εταιρείας


Το 2013 η Yamaha παρουσίασε στο Τόκυο ένα μικρό concept αυτοκινήτου, το Motiv που θύμιζε πολύ σε μέγεθος και σχήμα το Smart. Δύο χρόνια αργότερα επέστρεψε στο ίδιο Σαλόνι με ένα ακόμη τετράτροχο πρωτότυπο, το Sports Ride Concept (αυτό της φωτογραφίας), φουντώνοντας η ίδια τη φημολογία πως ετοιμάζεται να διευρύνει τις δραστηριότητές της.

  • 25/10/2019

Αμφότερα τα αυτοκίνητα είχαν σχεδιαστεί από τον Gordon Murray, ο οποίος εκτός από τον σχεδιαστικό οίκο με τ' όνομά του έχει και μια εταιρεία κατασκευής που βασίζεται στην πλατφόρμα iStream και η οποία είαι ήδη γνωστό πως πρόκειται να κατασκευάσει το επόμενο supercar της McLaren, το Τ.50. Ο Murray ήταν αυτός που σχεδίασε και το πρώτο μοντέλο δρόμου της McLaren, F1.

Στο φετινό Σαλόνι του Τόκυο, ωστόσο, ο εκπρόσωπος Τύπου της εταιρείας, Naoto Horie, έκλεισε μια και καλή τις σχετικές θεωρίες.

"Τα αυτοκίνητα δεν ανήκουν πια στα μακροπρόθεσμα πλάνα μας. Αυτή είναι μια απόφαση που πήρε ο πρόεδρος Hidaka για το μέλλον, καθώς δε μπορούμε να δούμε έναν τρόπο να αναπτύξουμε κάποιο αυτοκίνητο που θα ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό, ο οποίος είναι πάρα πολύ δυνατός.

"Ειδικά το σπορ αυτοκίνητο είχε μεγάλη απήχηση σε μας, αλλά η αγορά είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Αυτή τη στιγμή βλέπουμε άλλες ευκαιρίες να ανοίγονται."

Με αυτό το τελευταίο ο κύριος Horie ουσιαστικά σκιαγράφησε το πλάνο της εταιρείας, δηλαδή, αν είναι να ασχοληθεί με κάτι άλλο από δίκυκλα, να επικεντρωθεί σε μικρότερα οχήματα προσωπικής μετακίνησης που να βρίσκονται πιο κοντά στη λογική της μοτοσυκλέτας.