Arcimoto και Lightning σχεδιάζουν το ταχύτερο ηλεκτρικό τρίκυκλο του κόσμου


Δύο δυνατά ονόματα από την Αμερικανική ηλεκτρική σχολή ενώνουν τις δυνάμεις τους για ένα νέο ρεκόρ.

  • ΣΠΥΡΟΣ ΤΣΑΝΤΗΛΑΣ
  • 8/7/2021

“Από τη στιγμή που πρωτοείδα τη μοτοσυκλέτα της Lightning στη Bonneville ήξερα πως υπήρχε η δυνατότητα να φτιάξουμε ένα ηλεκτρικό τρίκυκλο που να μη μοιάζει με ο,τιδήποτε άλλο έχει φτιαχτεί ποτέ.”

Τάδε έφη Bob Mighell, διευθύνων σύμβουλος της Arcimoto και κάτοχος παγκοσμίου ρεκόρ ταχύτητας για τρίκυκλη μοτοσυκλέτα από τα 2013 Speed Trials στην αλμυρή έρημο Bonneville.

Η δε είδηση ακολούθησε αμέσως μετά:

“Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα εξοπλίσουμε μια ηλεκτρική μοτοσυκλέτα με το TRiO kit και σίγουρα δεν θα είναι η τελευταία.”

Η Αμερικανική Arcimoto κατασκευάζει ηλεκτρικά τρίκυκλα (με δύο τροχούς μπροστά) δραστηριοποιούμενη κυρίως στη δυτική ακτή των ΗΠΑ και τη Φλόριντα. Πριν λίγα χρόνια εξαγόρασε την εταιρεία Tilting Motor Works, η οποία σχεδίασε και εμπορευόταν το κιτ TRiO, το οποίο μετατρέπει δίτροχες μοτοσυκλέτες σε τρίτροχες με ικανότητα να πλαγιάσουν.

Αυτό το κιτ είναι διαθέσιμο στις ΗΠΑ για τοποθέτηση σε επιλεγμένες μοτοσυκλέτες των Harley-Davidson, Honda και Indian, και τώρα ετοιμάζεται μια νέα εφαρμογή για την περίφημη LS-218 της Lightning Motorcycles, των 200 hp, 23 kgm και της εξωφρενικής τελικής ταχύτητας.

Πρόκειται για μια ηλεκτρική superbike που κυκλοφορεί στις ΗΠΑ εδώ και δέκα χρόνια, κατέχοντας από το 2011 τον τίτλο της ταχύτερης μοτοσυκλέτας παραγωγής στον κόσμο (ηλεκτρικών και βενζικοκίνητων μαζί) με 215.960 μίλια ανά ώρα, ή 347.554 km/h.

Το όνομά της η μοτοσυκλέτα το βρήκε στη μέγιστη τιμή που πέτυχε στα Bonneville Speed Trials εκείνης της χρονιάς σε ένα μοναδικό πέρασμα: 218.637 mph, ή 351.862 km/h, για την LS (εκ του Lightning Strike) 218!

Σε αυτή τη μοτοσυκλέτα οραματίζονται οι δύο Αμερικανικές εταιρείες να φορέσουν το μπροστινό σύστημα TRiO και προφανώς το αποτέλεσμα θα σπεύσει στην πρώτη επίσημη διοργάνωση στη Bonneville για να γράψει νέα ιστορία.

“Το όραμά μας είναι να δούμε τις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες της Lightning να προσφέρουν περιβαλλοντικά φιλική μετακίνηση με έμφαση στις επιδόσεις, αδρεναλίνη με διασκέδαση για νέους και πεπειραμένους αναβάτες σε όλον τον κόσμο. Αυτή η συνεργασία ενισχύει το όραμά μας. Είναι τιμή μας να φτιάξουμε την πρώτη ηλεκτρική μοτοσυκλέτα με το TRiO μπροστινό, μαζί με τον ‘Bonneville Bob Mighell’, ο οποίος έχει αποδείξει με την καριέρα του πως τα τρίκυκλα μπορούν και πρέπει να πετάξουν,” δήλωσε ο Richard Hatfield, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Lightning Motorcycles.

Αν μη τι άλλο, με τα βιογραφικά των δύο ανδρών να αναφέρουν δεκάδες φορές τις λέξεις 'Bonneville' και 'ρεκόρ', αυτή η σύμπραξη αρχίζει να ακούγεται ολοένα και πιο ενδιαφέρουσα – αν και, ατυχώς, τα προϊόντα αμφότερων των εταιρειών δεν είναι εύκολο να βρεθούν στην Ευρώπη.