2018 ΑPRILIA

Aprilia RSV4 Factory Works kit: 215 ίπποι μείον 10 κιλά και… φτερά! 17/5/2018

  • img
  • img
  • img
  • img

Πέρα από τη ναυαρχίδα FW-GP των 250 hp της Aprilia, η εταιρεία του Noale διαθέτει ένα Factory Works kit για την RSV4, στις εκδόσεις RR & RF των 2017 και 2018, που ανεβάζει την ιπποδύναμη στους 215 hp, κόβει δέκα κιλά από το βάρος της μοτοσυκλέτας και της χαρίζει φτερά. Όχι μεταφορικά. Αληθινά φτερά.

Σας είχαμε γράψει για το εν λόγω kit που είχε παρουσιαστεί στην EICMA 2017, όμως τώρα η Aprilia έδωσε στη δημοσιότητα νέες φωτογραφίες με όλα τα εξαρτήματα του.

Σε racing τόνους η Aprilia RSV4 Factory Works kit

Στον κινητήρα το kit περιλαμβάνει ένα σετ 4 πιστονιών με επίστρωση που χαρίζει ομαλότερη κίνηση. Μόνο τα πιστόνια χαρίζουν 4 hp στην ιπποδύναμη.

Συνεχίζουμε με διαφορετικές κυλινδροκεφαλές, με βελτιωμένη ροϊκή δυναμική, προσθέτουμε νέες βαλβίδες, ελατήρια και καπελότα, ενώ οι εκκεντροφόροι έχουν νέα αντιτριβική επίστρωση.

Μαζί με τη νέα ECU που διαθέτει χάρτη σχεδιασμένο ειδικά για την ολόσωμη εξάτμιση της Akrapovic, η δύναμη ανεβαίνει στους 215 hp στον στρόφαλο.

Η Aprilia RSV4 Factory Works kit έχει ιπποδύναμη 215 hp

Προχωρούμε στην μπαταρία λιθίου, που κόβει 1.5 κιλά από το βάρος, ενώ μαζί με την εξάτμιση, τα εξαρτήματα από carbon και billet, το βάρος μειώνεται συνολικά κατά 10 κιλά.

Τέλος, το Factory Works kit περιλαμβάνει και ένα σετ αεροδυναμικών βοηθημάτων (φτερά), όπως έχουμε δει να χρησιμοποιούνται από την RS-GP στο MotoGP!