MOTO AND BIKER ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
APRILIA

Aprilia - Μια εταιρεία με κρυμμένη δυναμική 25/4

 • img

Η Aprilia τα τελευταία χρόνια, έχει περιορίσει σε μεγάλο βαθμό την γκάμα των μοτοσυκλετών της.  Επί της ουσίας, τα μοντέλα που διατίθενται είναι τέσσερα, το RSV4 και το Tuonο V4 1100 (σε διάφορες εκδόσεις), καθώς και τα Shiver & Dorsoduro 900.  

Βέβαια πρόκειται για πολύ καλές μοτοσυκλέτες, με τα RSV και Tuono να ανταγωνίζονται επιτυχώς σε δύσκολες και απαιτητικές κατηγορίες αλλά το γεγονός παραμένει: Η γκάμα της εταιρείας έχει συρρικνωθεί.  

Το γιατί συνέβη αυτό, έχει να κάνει με τις αποφάσεις του ομίλου της Piaggio. Το να βγει η Aprilia σταδιακά από τον χάρτη των scooter ήταν κατανοητό, δεν θα βοηθούσε σε τίποτα ο εσωτερικός ανταγωνισμός, μιας και η Piaggio έχει ήδη μια πολύ πλούσια γκάμα scooter. Για τις μοτοσυκλέτες της Aprilia όμως, είναι ακατανόητο. 

Πόσο μάλλον όταν η Aprilia θα μπορούσε άνετα να εκπροσωπεί τον όμιλο σε μοτοσυκλετιστικό επίπεδο, από τα 125 μέχρι και τα 1200+ κ.εκ., σε όλες της κατηγορίες: commuter, street, sport, adventure, μαζί φυσικά με αυτές των streetfighter και superbike, στις οποίες ήδη έχει παρουσία. 

Είναι ένα γεγονός ανάλογο με αυτό της Motο Guzzi, η οποία επίσης ανήκει στον όμιλο της Piaggio. Για κάποιο ανεξήγητο λόγο, παραμένει αδρανής στα νεορετρό, έχοντας μια πολύ μικρή παρουσία, ενώ βάση της ιστορίας της, της κατασκευαστικής της φιλοσοφίας και του ονόματος της, θα έπρεπε να έχει, αν όχι την πολυπληθέστερη, μια από τις πολυπληθέστερες γκάμες μοντέλων στην κατηγορία. 

Για την περίπτωση της Moto Guzzi, η παρουσίαση του V85TT, ίσως σηματοδοτεί την περεταίρω ανάπτυξη της γκάμας και ο νέος κινητήρας των 850 κυβικών, μπορεί να αποτελέσει την βάση για αυτό. Κάτι αντίστοιχο μπορεί να συμβεί και για την Aprilia, με το RS660 που έκλεψε τις εντυπώσεις στο Μιλάνο το 2018 και αναμένεται να παρουσιαστεί επισήμως μέσα στο 2019. 

Ο δικύλινδρος σε σειρά κινητήρας των 660 κ.εκ. έχει χωρητικότητα και διάταξη που συνηγορούν σε προσαρμοστικότητα και θα μπορούσε κάλλιστα, με τις ενδεδειγμένες ρυθμίσεις να κινήσει μια πλειάδα μοντέλων σε πολλές κατηγορίες. Πόσο μάλλον αν η Aprilia υιοθετήσει την modular φιλοσοφία, όπου σε κοινές βάσεις κινητήρων και πλαισίων “χτίζονται” μοντέλα διαφορετικών κατηγοριών. 

Απλά δείτε το παραδείγματα της Honda, με τα NC και τα CB, και της Yamaha, με τις πλατφόρμες CP2 και CP3.

Η Aprilia έχει την δυναμική και το όνομα για να πραγματοποιήσει μια μεγάλη επιστροφή σε κατηγορίες που τα τελευταία χρόνια ήταν απούσα. Δεν θα πρέπει βέβαια να ξεχνάμε και το γεγονός ότι έχει ήδη στην παραγωγή δύο μοτέρ τα οποία επίσης θα μπορούσαν, με τις κατάλληλες τροποποιήσεις / ρυθμίσεις, να συμπληρώσουν την γκάμα, στα 900 και στα 1100+ κ.εκ. με V2 και V4 διατάξεις αντιστοίχως. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 • DUCATI 3/5

  Ducati: e-Scooter με την έγκριση της

  Στις αρχές του Απριλίου 2019 η Super Soco παρουσίασε το νέο της σκούτερ CUx σε μια ειδική έκδοση στα χρώματα της Ducati, προορισμένο να χρησιμοποιηθεί ως pit bike από την Ιταλική εταιρεία στους αγώνες όπου συμμετέχει. Εκείνη...

 • NEA AΓΟΡΑΣ 2/5

  Yamaha XMAX 300 με δώρο σχάρα / βαλίτσα!

  Στα πλαίσια της επετείου των 50 χρόνων της Yamaha στην Ελλάδα, η ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ανακοινώνει μία νέα εορταστική ενέργεια που αφορά το ΧΜΑΧ300!

 • ΡΕΠΟΡΤΑΖ 2/5

  Προσοχή

  Το φαινόμενο των “μαϊμού” προϊόντων, δηλαδή των φθηνών απομιμήσεων επώνυμων αντικειμένων, έχει κάνει την εμφάνιση του και στον μοτοσυκλετιστικό προστατευτικό εξοπλισμό.

 • APRILIA 25/4

  Aprilia - Μια εταιρεία με κρυμμένη δυναμική

  Η Aprilia τα τελευταία χρόνια, έχει περιορίσει σε μεγάλο βαθμό την γκάμα των μοτοσυκλετών της. Επί της ουσίας, τα μοντέλα που διατίθενται είναι τέσσερα, το RSV4 και το Tuonο V4 1100 (σε διάφορες εκδόσεις), καθώς και τα Shiver & Dorsoduro 900.

 • YAMAHA 25/4

  Αυτό θα είναι το νέο Yamaha 3CT παραγωγής

  Τον Νοέμβριο του 2018, η Yamaha παρουσίασε στην έκθεση του Μιλάνου (EICMA) το concept 3CT, ένα τρίτροχο scooter 300 κ.εκ., καθιστώντας παράλληλα ξεκάθαρο το ότι θα ακολουθούσε εν καιρώ και η έκδοση παραγωγής.

 • TEST RIDE 24/4

  Οδηγούμε το Honda Monkey 125 2019

  Me and my monkey λοιπόν, για μια μόλις εβδομάδα -που ήθελα να μην τελείωνε ποτέ. Εγώ και το πιθηκάκι μου. Ουρά δεν έχει, είναι όμως μικρό, σβέλτο και δεν χορταίνεις να το χαζεύεις. Η Honda έβαλε τα δυνατά της, για τη νέα έκδοση της εμβληματικής μινιόν μοτοσυκλέτας, ανεβάζοντας...

 • BMW MOTORRAD 24/4

  Συναρμολογούμενος BMW Boxer σε κλίμακα 1:2

  Την ευκαιρία να συναρμολογήσετε ένα κομμάτι της ιστορίας των δύο τροχών, σας δίνει το kit της γερμανικής εταιρείας Franzis. Αναφερόμαστε φυσικά σε μοντελισμό και συγκεκριμένα στο μοτέρ του θρυλικού R90S της BMW.

 • VIDEO 24/4

  Παπί με "ζαντανάρτηση"!

  Στο Βιετνάμ, ως χώρα της ΝΑ Ασιάς, τα παπιά ζουν και βασιλεύουν και όπου ευδοκιμεί το είδος, ευδοκιμεί επίσης η βελτίωση και η πατέντα. Δεν έχει πάντα να κάνει με τις επιδόσεις όμως. Μερικές φορές απλά έχει να κάνει με τον χαβαλέ και το “τι θα γινόταν αν κάναμε αυτό;&rdquo...

 • HONDA 23/4

  Honda - Πατέντα για αεροδυναμικό βοήθημα

  Τι ρόλο επιτελούν οι καθρέπτες σε μια μοτοσυκλέτα; Τον προφανή, δηλαδή να προσφέρουν στον αναβάτη ένα είδωλο των τεκταινομένων προς τα πίσω. Η Honda όμως, βάση σχεδίων που κατέθεσε προς κατοχύρωση, αναθέτει στους καθρέπτες και έναν άλλο ρόλο, αυτό του αεροδυναμικού βοηθήματος...

 • YAMAHA 23/4

  Yamaha TMAX 530 με δώρο Αkrapovic!

  Στα πλαίσια της επετείου των 50 χρόνων της Yamaha στην Ελλάδα, η ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ανακοινώνει μία εορταστική ενέργεια που αφορά τη ναυαρχίδα της στην κατηγορία των Sport Scooters, το ΤΜΑΧ 530.

 • ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ 22/4

  Ποδήλατο που έχει τον... "άπεφτο"!

  Είναι μάλλον γνωστό πως η Ολλανδία είναι η χώρα με τα περισσότερα ποδήλατα στην Ευρώπη, ένα όχημα ιδιαίτερα δημοφιλές στις μεγάλες πόλεις της που σχεδιάζονται με γνώμονα τον εξοστρακισμό του αυτοκινήτου - σε αντίθεση με άλλες χώρες (ονόματα δε λέμε) που τα πάντα στήνονται για...

 • ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ 22/4

  Επιστροφή πινακίδων & αδειών οδήγησης και κυκλοφορίας

  Με Απόφαση της Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, οι άδειες οδήγησης, οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων, προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στις μετακινήσεις τους κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα.

 • SYM 22/4

  SYM NH-X 125 - Έφτασε Ελλάδα!- Τιμή και Τεχνικά Χαρακτηριστικά

  Στην EICMA 2018 η SYM είχε παρουσιάσει ένα Streetfighter μοτοσυκλετάκι, με το όνομα NH-X 125. Τώρα, το μοντέλο έφτασε στην Ελλάδα, όπου κοστίζει 2.195 ευρώ. Μιλάμε για ένα όμορφο σχεδιαστικά γυνό μοντέλο, με χαρακτηριστικό διπλό προβολέα, με τις λάμπες η μία πάνω από την άλλη...

 • ΕΥΡΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ 19/4

  Γενικός Κανονισμός Ασφαλείας Ε.Ε. - Υπερψηφίστηκε ο Έξυπνος Έλεγχος Ταχύτητας

  Όπως αναμενόταν, το πακέτο μέτρων υπό τον γενικό τίτλο General Safety Regulation (δείτε τον αναλυτικά εδώ) πέρασε πανηγυρικά από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 16 Απριλίου με 578...

 • YAMAHA 18/4

  Yamaha - Στα σκαριά η ανανέωση των N-ΜΑΧ 125/155

  Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε πως η Yamaha ετοιμάζεται να ανανεώσει το NMax, το σκούτερ που διατίθεται σε εκδόσεις 125 και 155 cc και που ξεχωρίζει χάρη στη χρήση του συστήματος Variable Valve Actuation (VVA, Μεταβλητή Ενεργοποίηση Βαλβίδων) στον Blue Core κινητήρα του...