Aprilia – Ετοιμάζει supersport μοντέλο!


Όλο και περισσότεροι είναι οι κατασκευαστές που επανα-δραστηριοποιούνται ή σκοπεύουν να δραστηριοποιηθούν, σε μια κατηγορία που μέχρι πριν λίγο καιρό, αποτελούσε “είδος προς εξαφάνιση”. Ο λόγος για τα supersport φυσικά. 

  • 30/7/2018

Οι τελευταίες πληροφορίες, θέλουν την Aprilia να δουλεύει πάνω σε μια δικύλινδρη  μοτοσυκλέτα μέσου κυβισμού, χρησιμοποιώντας ως βάση την RSV 4. Πολύ πιθανόν μάλιστα, δεδομένης και της επερχόμενης –μάλλον ριζικής- ανανέωσης του RSV 4, να χρησιμοποιηθεί το πλαίσιο και τα περιφερειακά του υπάρχοντος μοντέλου σε αυτή την μικρότερου κυβισμού έκδοση. 

Σε ότι αφορά στον κινητήρα, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, η Aprilia θα παρουσιάσει ένα νέο, δικύλινδρο σε σειρά μηχανικό σύνολο, αφαιρώντας τους δύο πίσω κυλίνδρους του V4 μοτέρ που κινεί τα RSV 4. Σίγουρα η διαδικασία δεν πρόκειται να είναι τόσο απλή όσο ακούγεται, πολλά πράγματα πρέπει να αλλάξουν και να επανασχεδιαστούν, αυτό που αφήνεται να εννοηθεί από τις διαρροές πληροφοριών όμως, είναι ότι οι Ιταλοί θα χρησιμοποιήσουν ως βάση το τετρακύλινδρο V μοτέρ. 

Σε ότι αφορά την παρουσίαση της μοτοσυκλέτας, δεδομένου ότι η εξέλιξη της έχει μόλις ξεκινήσει, δεν αναμένεται νωρίτερα από το 2020.