Απλό και προσιτό σύστημα εκκίνησης με δακτυκλικό αποτύπωμα εξέλιξαν φοιτητές


Η διπλωματική εργασίας των φοιτητών Wan Amiruddin και Adeeb Aideen που σπούδαζαν σε πολυτεχνική σχολή της Μαλαισίας, αφορούσε σε ένα σύστημα εκκίνησης μοτοσυκλετών, με την χρήση δακτυλικού αποτυπώματος.

  • 1/10/2019

Η ιδέα δεν είναι κάτι πρωτότυπο, αντί κλειδιού, μια μοτοσυκλέτα εκκινεί μόνο όταν αναγνωρίσει το καταγεγραμμένο στο σύστημα της δακτυλικό αποτύπωμα του ιδιοκτήτη της, αποτελώντας έτσι ένα πρόσθετο μέσο αντικλεπτικής προστασίας.

Αυτό που κάνει το συγκεκριμένο σύστημα ξεχωριστό ωστόσο, είναι ότι έχει σχεδιασθεί με χρήση εξαρτημάτων και κώδικα της ανοικτής πλατφόρμας ηλεκτρονικών arduino και ως εκ τούτου, το κόστος είναι πολύ μικρό.

Πέραν αυτού, μπορεί να τοποθετηθεί πολύ εύκολα, χωρίς να απαιτούνται μετατροπές και παροχή ισχύος (ρεύματος) σε οποιοδήποτε δίτροχο ή αυτοκίνητο, καθιστώντας την συσκευή κατάλληλη για εκατομμύρια οχήματα σε αναπτυσσόμενες και όχι μόνο αγορές.

Οι δύο φοιτητές, τιμήθηκαν από τα πανεπιστήμιο τους και από άλλους εκπαιδευτικούς φορείς για το έργο τους ενώ σύντομα, πρόκειται να κατοχυρώσουν την πατέντα, αναμένοντας την εμπορική της διάθεση, ή οποία είναι σίγουρο ότι δεν θα αργήσει.