Antonio Cairoli: Ανακοίνωσε την απόσυρση του!


Ο θρύλος του Motocross, Antonio “Tony” Cairoli ανακοίνωσε σήμερα την απόσυρση του στο τέλος της σεζόν του 2021, την ώρα που κυνηγά τον 10ο Παγκόσμιο Τίτλο του!

  • ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΑΖΗΣ
  • 15/9/2021

Ο θρύλος του Motocross, Antonio “Tony” Cairoli ανακοίνωσε σήμερα την απόσυρση του στο τέλος της σεζόν του 2021, την ώρα που κυνηγά τον 10ο Παγκόσμιο Τίτλο του! Παράλληλα, ανακοίνωσε τα σχέδια του για το μέλλον, σχέδια που θα τον κρατήσουν κοντά στην ΚΤΜ, με την οποία πήρε 6 Παγκόσμια Πρωταθλήματα στο MXGP.

Μιλάμε για τον εμβληματικό αναβάτη με το #222, που μέχρι σήμερα έχει κερδίσει 93 νίκες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MX, και 177 βάθρα, αλλά και 9 Παγκόσμια Πρωταθλήματα.

Στατιστικά είναι ο 2ος αναβάτης με τους περισσότερους τίτλους στην ιστορία του ΜΧ, και ο πιο βραβευμένος Motocrosser της Ιταλίας.

Ο Tony χάρισε στην ΚΤΜ τον πρώτο τίτλο της στη μεγάλη κατηγορία του MXGP το 2010, τίτλος που ήταν ο 4ος δικός του και ο 2ος στη μεγάλη κατηγορία MXGP. Συνέχισε με 4 ακόμα τίτλους, όλους καβάλα στο KTM 350 SX-F, πριν πάρει έναν ακόμη το 2017 με το KTM 450 SX-F.

Μαζί με τον Claudio de Carli και τους μηχανικούς του, ο Cairoli είναι από τους πυλώνες της αγωνιστικής ομάδας Red Bull KTM Factory Racing team, ενώ το 2021 έχει μία νίκη και 5 βάθρα στους πρώτους 9 γύρους της σεζόν του MXGP, και βρίσκεται 3ος στη γενική κατάταξη, μόλις 29 βαθμούς πίσω από τον πρώτο.

Παράλληλα με την ανακοίνωση της απόσυρσης του από την ενεργό αγωνιστική δράση, ο Cairoli ανακοίνωσε την επέκταση του συμβολαίου του με την ΚΤΜ, στην οποία θα παραμείνει σε συμβουλευτικό ρόλο.

Tony Cairoli:“Αυτή δεν είναι μια εύκολη απόφαση. Πάντα έλεγα πως τα νούμερα και οι στατιστικές δεν σημαίνουν πολλά για μένα. Νομίζω πως το να κερδίσω ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ήταν ένα επίτευγμα για μένα και την οικογένεια μου, οπότε το να συνεχίσω κατόπιν σε μια καριέρα σαν κι αυτή είναι πολύ ξεχωριστό. Αισθάνομαι πως είναι η κατάλληλη στιγμή να σταματήσω. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι με βοήθησαν και με υποστήριξαν στην καριέρα μου. Πάντα αισθανόμουν μέλος της οικογένειας της ΚΤΜ, και χαίρομαι που θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί, αλλά σε διαφορετικό ρόλο.”

Pit Beirer, Διευθυντής KTM Motorsports: “Η ιστορία μας ξεκίνησε εντυπωσιακά καθώς όταν ο Tony ήρθε στην ΚΤΜ ακόμα δεν είχαμε τίτλο στη μεγάλη κατηγορία και εξελίσσαμε το 350 SX-F, κι έτσι είχαμε 2 προκλήσεις να κατακτήσουμε. Το ότι συνεχίσαμε με 5 συνεχόμενους Παγκόσμιους Τίτλους με το 350 ήταν ένα ορόσημο για εμάς. Με την πάροδο του χρόνου, η σχέση μας έγινε ολοένα και πιο στενή, και η φιλία μεγάλωσε ακόμα περισσότερο. Πολλές από τις επιτυχίες μας στις Η.Π.Α. και στο MXGP οφείλονται σε αυτά τα πρώτα χρόνια με τον Tony, στην πίστη στον εαυτό μας, και στο όραμα μας για το μέλλον. Είναι κάτι που δεν ξεχάσαμε και δεν θα ξεχάσουμε.”

Η σεζόν MXGP 2021 πρόκειται να τελειώσει στις 5 Δεκεμβρίου στο GP του Μπαλί, ενώ κατόπιν ο Tony θα παραμείνει μέλος της οικογένειας της ΚΤΜ και μέλος των δραστηριοτήτων του αγωνιστικού τμήματος της εταιρείας.