Άνοιγμα στα νεορετρό για την Zongshen


Βασισμένη σε έναν δικό της κινητήρα που ήδη κινεί δύο μοντέλα, η Κινεζική εταιρεία φέρεται να ετοιμάζει και ένα γυμνό modern classic.

  • 27/6/2019

Η εικόνα προέρχεται από σχέδια πατεντών της Zongshen και απεικονίζει ένα γυμνό roadster με κλασική, ρετρό σχεδίαση. Στην καρδιά του συναντάμε έναν δικύλινδρο σε σειρά κινητήρα, ο οποίος πιθανότατα είναι ο ήδη υπάρχων των 380 cc των 36 hp και 3.6 kg.m. Θα τον συναντήσουμε στα τρέχοντα μοντέλα της Zongshen, RX3S και RZ3S, δηλαδή τη μεσαία adventure και τη γυμνή σπορ μοτοσυκλέτα που σε κάποιες αγορές διατίθεται ως Cyclone.

Το να προχωρήσει σε μια πιο ρετρό κατασκευή με βάση αυτόν τον κινητήρα συνιστά μια μάλλον λογική κίνηση, ειδικά από τη στιγμή που η Zongshen τρέχει μια στενή συνεργασία με τη Norton.

Θυμίζουμε πως η Αγγλική εταιρεία, μετά την παρουσίαση του Atlas 650 με έναν δικύλινδρο σε σειρά κινητήρα που προέρχεται από τον δικό της V4, πούλησε τα δικαιώματά του στη Zongshen με στόχο αυτή να παράξει ένα δικό της αντίγραφό του και να το προωθήσει στις αγορές που την ενδιαφέρουν (πιθανότατα εκτός Ευρώπης) με χαμηλότερες προδιαγραφές και την ανάλογη τιμολόγηση.

Ενόσω περιμένουμε να δούμε ποια θα είναι η πρώτη μοτοσυκλέτα της Zongshen που να πατά πάνω στο βαρύ όνομα της Norton, δε θα έπρεπε να μας εκπλήσσει αν στο όλο πλάνο μπει και μια σειρά μοντέλων με μικρότερους κυβισμούς, όπως αυτή των 380 cc, που οπωσδήποτε θα είναι πιο προσιτή στις αγορές της Ασίας.

Κάπου εκεί ένα ρετρό roadster με “εγγλέζικη” εμφάνιση δένει ιδανικά με μια σειρά μοτοσυκλετών που οπωσδήποτε θα χρησιμοποιήσει τις Norton καταβολές της ως διαφημιστικό άσο στο μανίκι.