Αν η Tesla έφτιαχνε μοτοσυκλέτα… Θα έδειχνε κάπως έτσι!


Η συζήτηση “Tesla και μοτοσυκλέτες” έχει έρθει στο προσκήνιο αρκετές φορές στο παρελθόν και αυτό είναι απόλυτα λογικό. Μια από τις πιο επιτυχημένες και πρωτοποριακές εταιρείες κατασκευής ηλεκτροκίνητων και αυτόνομων αυτοκινήτων, θα μπορούσε φυσικά να επεκταθεί και στους δύο τροχούς. 

  • 28/1/2019

Ωστόσο πέρυσι το καλοκαίρι (2018) ο ιδρυτής της εταιρείας Elon Musk έβαλε τέλος σε όλα τα σχετικά σενάρια, ξεκαθαρίζοντας πως η Tesla δεν πρόκειται να κατασκευάσει μοτοσυκλέτες. Προς το τέλος της χρονιάς βέβαια, δήλωσε πως είναι θετικός για ένα Tesla ποδήλατο και αυτό ήταν αρκετό για να αναζωπυρωθούν και πάλι φήμες σχετιζόμενες με τους δύο τροχούς, σε ένα ευρύτερο φάσμα. 

Δεν ξέρουμε αν αυτές οι τελευταίες δηλώσεις του Musk ήταν η αφορμή για τον αμερικανό James Gawley, designer με έμφαση στο βιομηχανικό σχέδιο, να παρουσιάσει μια άποψη περί “Tesla μοτοσυκλέτας”, ωστόσο η έμπνευση του, συμπλέει σίγουρα με την φιλοσοφία της εταιρείας. 

“Tesla M” λοιπόν, ένα δημιούργημα με “ρευστές” γραμμές, μεγάλες ενιαίες επιφάνειες και πολύ φουτουρισμό. Από τεχνολογία, έχει… μπόλικη για να υποστηρίξει τον “φουτουρισμό”. Αυτόματα αναδιπλούμενα μαρσπιέ και stand, ρύθμιση – προσαρμογή του ύψους των αναρτήσεων ανάλογα το στυλ οδήγησης, τεράστιο panel-οθόνη στην πάνω – επίπεδη- πευρά του ρεζερβουάρ και ψηφιακούς καθρέπτες στους οποίους προβάλλεται η εικόνα που καταγράφει κάμερα τοποθετημένη στην ουρά. 

Σε πρακτικό επίπεδο, υπάρχει αποθηκευτικός χώρος κάτω από την σέλα, ενώ το “διαμπερές” τμήμα κάτω από το ρεζερβουάρ, εξυπηρετεί στην οδήγηση του αέρα στα τμήματα της μοτοσυκλέτας που θερμαίνονται, δηλαδή το ηλεκτρικό μοτέρ και τις μπαταρίες.

Πολύ καλό φαίνεται, αλλά αν δεν ξεπεράσει ο Elon Μusk τα… ψυχολογικά του, μην περιμένετε να δείτε στον δρόμο αυτό ή κάτι παρόμοιο.