276 δίκυκλα του Δήμου Αθηναίων... απλά "χάθηκαν"


Τριμελής επιτροπή που συστήθηκε με σκοπό την απογραφή των υπηρεσιακών οχημάτων του Δήμου Αθηναίων, διαπίστωσε ότι 276 συνολικά δίτροχα που παρουσιαζόντουσαν ως ενεργά στα… κιτάπια του Δήμου, δεν εντοπίστηκαν στους χώρους στάθμευσης τους. Καταχωρήθηκαν λοιπόν ως “απολεσθέντα”, δηλαδή για να το πούμε απλά, “χάθηκαν”.

  • 15/3/2019

Tα περισσότερα από τα δίτροχα αυτά, των οποίων οι άδειες κυκλοφορίας είχαν εκδοθεί πριν το 1989 (ενώ υπήρχαν μερικά με έκδοση άδειας από το 2000 έως το 2005) είχαν παραδοθεί προς απόσυρση, ωστόσο για άγνωστους λόγους, η διαδικασία της διαγραφής τους δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, με αποτέλεσμα να φαίνονται ενεργά στα αρχεία του Υπουργείο Συγκοινωνιών, όσο και της Τροχαίας. 

Ως εκ τούτων, ο Δήμος Αθηναίων κατέβαλε κανονικά τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας για τα δίτροχα αυτά, παρά το ότι δεν εμφανίζονται ενεργά σε καμία υπηρεσία για τα έτη 2012,2013, 2017 και 2018. 

Ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί πως “χάθηκε” o στόλος των συγκεκριμένων υπηρεσιακών δικύκλων, ούτε και το ποσό το οποίο κατέβαλε άσκοπα ο Δήμος για τα τέλη κυκλοφορίας τους. Το θέμα θα συζητηθεί άμεσα στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων με προτεραιότητα να αποτελεί φυσικά η διαγραφή των οχημάτων αυτών, ώστε να μην συνεχιστούν οι άσκοπες χρεώσεις.