Pirelli Diablo Rosso IV Corsa: Επετειακή τέταρτη γενιά


Γιορτάζοντας τα 150 χρόνια της Pirelli με το επετειακό σήμα στα τοιχώματά τους, τα νέα σπορ λάστιχα έρχονται να υπηρετήσουν την απαιτητική οδήγηση.

  • ΣΠΥΡΟΣ ΤΣΑΝΤΗΛΑΣ
  • 15/2/2022

Στη χρονιά που σηματοδοτεί την επέτειο ενάμιση αιώνα ζωής η Pirelli παρουσιάζει την τέταρτη γενιά Diablo Rosso Corsa, σχεδιασμένη για σπορ μοτοσυκλέτες επιδόσεων με στόχο να προσφέρει μια ακόμη πιο στιβαρή βάση πάνω στην οποία ο αναβάτης μπορεί να αναπτύξει τις οδηγικές του ικανότητες και να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες της μοτοσυκλέτας του.

Τα νέα ελαστικά Diablo Rosso IV Corsa διαθέτουν τα εξής βασικά χαρακτηριστικά:

Χάραξη

Οι αυλακώσεις στην επιφάνεια του λάστιχου είναι εδώ 25% αραιότερες συγκριτικά με τα Diablo Rosso IV.

Στην κεντρική ζώνη του πέλματος οι διαμήκεις αυλακώσεις έχουν σχεδιαστεί για σταθερότητα και ικανή απομάκρυνση του νερού, ενώ σημαντικός στόχος τους είναι και η ομοιομορφία στη φθορά ώστε το λάστιχο να διατηρεί απαράλλαχτα τα δυναμικά του χαρακτηριστικά στη διάρκεια ζωής του.

Στις άκρες του πέλματος (ώμους) μια φαρδιά σλικ επιφάνεια προσφέρει μεγιστοποιημένη ικανότητα εύρεσης πρόσφυσης και ακρίβεια στην κατευθυντικότητα όταν η μοτοσυκλέτα είναι πλαγιασμένη σε μεγάλες κλίσεις.

Γόμα

Το μπροστινό λάστιχο είναι χωρισμένο σε τρεις ζώνες, χρησιμοποιώντας δύο τύπους γόμας.

Η κεντρική ζώνη χαρακτηρίζεται από ένα μίγμα με μεγάλη περιεκτικότητα σε πυρίτιο (silica) και απασχολεί περίπου το 45% της συνολικής επιφάνειας του πέλματος, αναλογώντας στο κομμάτι που χρησιμοποιείται μέχρι κλίση 25 μοιρών.

Οι πλαϊνές ζώνες διαθέτουν μια μαλακότερη γόμα, πάλι πλούσια σε πυρίτιο, η οποία εξελίχθηκε χρησιμοποιώντας ειδικές ρητίνες για να προσφέρει άριστη πρόσφυση και να αυξήσει την πληροφόρηση (feedback) του μπροστινού ελαστικού.

Ο πίσω τροχός επίσης χαρακτηρίζεται από ένα σχέδιο διπλής γόμας ώστε να συνεργάζεται αρμονικά με το μπροστινό. Η κεντρική ζώνη έχει σχεδιαστεί για να φτάνει γρήγορα σε θερμοκρασία λειτουργίας και να βρίσκει πρόσφυση σε διάφορες συνθήκες οδοστρώματος.

Στους ώμους του ελαστικού η 100% Carbon Black γόμα προέρχεται κατευθείαν από τις αγωνιστικές γόμες των Diablo Supercorsa SC, για απόλυτη υποστήριξη στη μέγιστη κλίση της μοτοσυκλέτας και πρόσφυση στην επιτάχυνση κατά την έξοδο από τη στροφή, μια δύσκολη συνθήκη πλέον με τη ροπή που παράγουν οι σύγχρονες superbikes.

Προφίλ

Η άπλετη τεχνογνωσία της Pirelli από τους αγώνες σε όλα τα επίπεδα επέτρεψε στην ιταλική εταιρεία να φτιάξει τα Diablo Rosso IV Corsa με ένα προφίλ πολλαπλής καμπυλότητας.

Η κεντρική ζώνη έχει πιο επιθετικό προφίλ για να διευκολύνει την είσοδο στη στροφή και τις γρήγορες αλλαγές κατεύθυνσης.

Στις πλαϊνές ζώνες του λάστιχου η καμπυλότητα είναι μειωμένη ώστε να προκύπτει μεγαλύτερη επιφάνεια επαφής με την άσφαλτο, άρα περισσότερη πρόσφυση μέσα στη στροφή.

Το προφίλ αυτό χαρακτηρίζει τόσο το μπροστινό όσο και το πίσω λάστιχο, ώστε η συνολική ισορροπία της μοτοσυκλέτας να παραμένει φυσική.

Δομή

Στη βάση τους τα νέα Diablo Rosso IV Corsa βασίζονται σε αγωνιστικά σχέδια με τεχνολογία zero-degree steel belt, προσαρμόζοντάς τη για χρήση σε μεγάλο εύρος απόδοσης (από τον δρόμο ως την πίστα), αλλά και για να συνεργάζεται αρμονικά με τα πιο προηγμένα ηλεκτρονικά συστήματα των μοτοσυκλετών.

Τα δομικά κορδόνια στον σκελετό των ελαστικών είναι πιο άκαμπτα, αλλά και 20% πιο αραιά διατεταγμένα συγκριτικά με ένα στάνταρ σπορ λάστιχο. Η επιλογή αυτή επιτρέπει περισσότερο χώρο για το κυρίως μίγμα του ελαστικού, κάτι που ευεργετεί την ακρίβεια στην οδήγηση, αλλά και την άνεση, καθώς το περισσότερο υλικό σημαίνει και καλύτερες ιδιότητες απόσβεσης των ανωμαλιών του οδοστρώματος.

Η γκάμα

Τα νέα Diablo Rosso IV Corsa θα είναι διαθέσιμα στις ακόλουθες διαστάσεις. Δίπλα σε αυτές αναγράφεται ο εκτιμώμενος χρόνος διαθεσιμότητας στην αγορά:

Μπροστά:

110/70 ZR 17 M/C 54W TL - 07/2022

120/70 ZR 17 M/C (58W) TL - 01/2022

Πίσω:

150/60 ZR 17 M/C 66W TL - 07/2022

180/55 ZR 17 M/C (73W) TL - 01/2022

180/60 ZR 17 M/C (75W) TL - 03/2022

190/50 ZR 17 M/C (73W) TL - 06/2022

190/55 ZR 17 M/C (75W) TL - 01/2022

200/55 ZR 17 M/C (78W) TL - 04/2022

200/60 ZR 17 M/C (80W) TL - 04/2022

JOIN US