Το Rimac Nevera 15th Anniversary Edition έρχεται στο Goodwood Festival of Speed 2024


Το 2009, ο Mate Rimac ίδρυσε τη Rimac Automobili, κόντρα στις συμβουλές να μην ασχοληθεί με την κατασκευή μιας εταιρείας αυτοκινήτων στην Κροατία καθώς κάτι τέτοιο ήταν αδύνατο. Και, να, που 15 χρόνια αργότερα βρίσκεται στην κορυφή.

  • ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΕΤΡΑΚΗΣ ΦΩΤ.: RIMAC AUTOMOBILI
  • 9/7/2024

Το 2011 σημείωσε ένα πλήθος παγκόσμιων ρεκόρ με την πλήρως ηλεκτρική BMW του που τη μετέτρεψε ο ίδιος, o Mate Rimac βασισμένη σε μια Σειρά 3 του 1984, αφού του είπαν ότι το μόνο που κατασκεύαζε ήταν ένα… πλυντήριο ρούχων. Στη συνέχεια, το 2018, η Rimac Automobili ανακοίνωσε το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό supercar στον κόσμο, με στοιχεία απόδοσης που ο κόσμος έλεγε ότι δεν θα μπορούσαν ποτέ να επιτευχθούν. Αλλά, μόλις τρία χρόνια αργότερα, αυτό το αυτοκίνητο έγινε το Nevera και ξεπέρασε κάθε έναν από αυτούς τους στόχους, καθιστώντας το απόλυτο supercar που έσπασε ρεκόρ, ορίζοντας μια εντελώς νέα εμπειρία απόδοσης με 4 ηλεκτροκινητήρες, συνολική απόδοση 1.915 PS και ο-100 km/h σε 1,97 sec. Για να γιορτάσει τα 15 χρόνια από την επίτευξη του φαινομενικά ακατόρθωτου, αποκαλύφθηκε μια περιορισμένης παραγωγής επανάληψη του Rimac Nevera: η 15η Επετειακή Έκδοση.

Μόνο εννέα αυτοκίνητα θα κατασκευαστούν, με το πρώτο φινιρισμένο σε νέα χάλκινη απόχρωση, με ματ βαφή, μια πρωτιά για το Nevera. Το χάλκινο χρώμα έχει αναπτυχθεί όχι μόνο ως εορταστική απόχρωση, αλλά και επειδή το χρώμα θυμίζει τον χαλκό, υλικό που χρησιμοποιείται στα ηλεκτρικά καλώδια. Υπάρχει όμως μια τάση διχρωμίας καθώς, περιμέτρικά, το κάτω μέρος του αυτοκινήτου είναι σε με εμφανές ανθρακόνημα σε γυαλιστερή αντίθεση. Καθένα από τα επετειακά Nevera συνδέεται μέσω μιας σειράς χαρακτηριστικών, όπως η αποκλειστική σχεδίαση ζαντών αλουμινίου διπλού χρώματος, το σήμα 15 Years Anniversary και το χαρακτηριστικό σχέδιο της Rimac – που μιμείται τις συνδέσεις μιας πλακέτας κυκλώματος – που διατρέχει όλο το μήκος του αυτοκινήτου.

Το εσωτερικό του 15 Years Anniversary Edition διαθέτει ανοδιωμένο χαλκό και επιφάνειες βαμμένες με χαλκό για να συμπληρώσει το εορταστικό εξωτερικό του. Το ειδικό λογότυπο one-of-nine και «2009-2024» κοσμεί το υποβραχιόνιο, χαρακτηρίζοντας αυτήν την ειδική έκδοση ενώ η καμπίνα μπορεί να δεχθεί φινίρισμα σε έντονο μαύρο ή λευκό χρώμα, με τα καθίσματα να διαθέτουν δέρμα στο χρώμα του χαλκού σε αντίθεση και το '15' να είναι ανάγλυφο στα προσκέφαλα.

Η τιμή των 2.350.000 € περιλαμβάνει όλα τα προαιρετικά, μαζί με αποσκευές κατά παραγγελία που ταιριάζουν με το εσωτερικό του Nevera του πελάτη. Η πρώτη από τις εννέα αποκλειστικές μονάδες θα κάνει το ντεμπούτο της στο Goodwood Festival of Speed 2024. Αυτό το αυτοκίνητο θα ακολουθήσει την εμβληματική ανάβαση του Goodwood, την ίδια πορεία όπου η έκδοση Nevera Time Attack σημείωσε το ρεκόρ Car Production το 2023 με εντυπωσιακό χρόνο 49,32 δευτερολέπτων.

JOIN US