Hyundai INSTER: Το ηλεκτρικό A-SUV που έρχεται να τα βάλει με το Dacia Spring (photos)


Η Hyundai έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες teaser φωτογραφίες του INSTER. Ένα ηλεκτρικό crossover πόλης που παρουσιάζεται σε λίγες μέρες.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: Hyundai Motor Europe, SH PROSHOTS
  • 11/6/2024

Στα μέσα του περασμένου Σεπτεμβρίου, οι συνεργάτες μας είχαν εντοπίσει ένα ηλεκτρικό πρωτότυπο της Hyundai να δοκιμάζεται επί ευρωπαϊκού εδάφους. Ήταν η EV εκδοχή του Casper, ενός αμιγώς θερμικού crossover πόλης (μήκος 3.595 mm) που κυκλοφορεί αποκλειστικά στη Νότια Κορέα.

Οι πληροφορίες έλεγαν ότι το ηλεκτρικό A-SUV ετοιμάζεται να λανσαριστεί στην Ευρώπη και πλέον όλα είναι επίσημα. Η Hyundai ανακοίνωσε ότι το όνομα του νέου μοντέλου θα είναι INSTER και έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες teaser φωτογραφίες του.

Η πλήρης αποκάλυψή του θα πραγματοποιηθεί στο 2024 Busan International Mobility Show, που θα διεξαχθεί στην πόλη Μπουσάν από τις 28 Ιουνίου έως τις 7 Ιουλίου. Μπορούμε να περιμένουμε την παγκόσμια πρεμιέρα του στις 27 Ιουνίου, στη διάρκεια της Press Day, αν και αυτό δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα.

Το ολοκαίνουριο INSTER θα είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη, ενώ στη Νότια Κορέα θα λανσαριστεί ως CASPER Electric. Σύμφωνα με την φίρμα, το όνομα INSTER προέρχεται από τις λέξεις «intimate» (οικείο) και «innovative» (καινοτόμο), με το sub-compact EV να αποτελεί εξέλιξη του βενζινοκίνητου CASPER που παρουσιάστηκε το 2021.

Οι Κορεάτες επισημαίνουν ότι το INSTER «θα θέσει νέα πρότυπα όσον αφορά την αυτονομία, την τεχνολογία και τα χαρακτηριστικά ασφαλείας, επαναπροσδιορίζοντας τι μπορούν να περιμένουν οι αγοραστές από ένα όχημα αυτής της κατηγορίας (σ.σ. A-SUV)».

Εμφανισιακά, το INSTER έχει ελάχιστες διαφοροποιήσεις από το CASPER, αν και τόσο από τις teaser, όσο και από τις κατασκοπευτικές φωτογραφίες μοιάζει ελαφρώς μεγαλύτερο. Διαθέτει στιβαρό και συμπαγές προφίλ SUV, με εμφανείς αλλαγές στα φωτιστικά σώματα και στις δύο άκρες του αμαξώματος. Εμπρός είναι χαρακτηριστικά τα στρογγυλά LED φώτα ημέρας, τα φλας με γραφικά pixel αλλά και τα πίσω φώτα που παραπέμπουν σε αυτά των IONIQ 5 και IONIQ 6.

Στις σκοτεινές φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η Hyundai φαίνονται οι ράγες οροφής αλλά και τα σκουρόχρωμα φτερά. Αν και δεν έχουμε εικόνες από το εσωτερικό, στις κατασκοπευτικές λήψεις ενός πρωτότυπου είχαμε δει τις δύο ψηφιακές οθόνες, για τον πίνακα οργάνων και το σύστημα infotainment.

Η Hyundai τονίζει, επίσης, ότι η προβλεπόμενη αυτονομία του INSTER θα είναι 355 km, ενώ τον προηγούμενο Φεβρουάριο ο επικεφαλής της Hyundai France, Lionel French Keogh, είχε τονίσει στο γαλλικό περιοδικό Auto Moto ότι το νέο EV πόλης θα φτάσει στις αγορές μέχρι το τέλος του έτους και θα είναι πιο ισχυρό και με μεγαλύτερη αυτονομία από το Dacia Spring. Μάλιστα, είχε προβλέψει ότι η τιμή του στην Γαλλία θα είναι περίπου 20.000 €.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Hyundai KONA: Με νέους κινητήρες και χαμηλότερες τιμές στην Ελλάδα (πίνακας)

Nurburgring: Ο Thierry Neuville έδωσε το τιμόνι του Hyundai i30 N στον συνοδηγό του (video)

Hyundai Tucson: Ετοιμοπαράδοτο και με έκπτωση έως 3.000€ - Δείτε τις νέες τιμές