Φοβού τους δασμούς και EVs φέροντες- H Volvo μεταφέρει την παραγωγή της από την Κίνα στην Ευρώπη


Σύμφωνα με δημοσίευμα, η επικείμενη αύξηση των δασμών στα «made in China» ηλεκτρικά αυτοκίνητα αναγκάζει την Volvo να μεταφέρει την παραγωγή των μοντέλων της στο Βέλγιο. 

  • ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 10/6/2024

Τα επόμενα 24ωρα αναμένεται η απόφαση που θα πάρει η Κομισιόν σχετικά με τους τιμωρητικούς δασμούς που θα επιβάλλει στα κινεζικής κατασκευής ηλεκτρικά αυτοκίνητα τα οποία πωλούνται στην Ευρώπη.

Την αρχή έκαναν πριν από λίγο καιρό οι ΗΠΑ με τον πρόεδρο Μπάιντεν να ανακοινώνει τετραπλασιασμό των δασμών στα κινεζικά EVs που πωλούνται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Αναλυτές αναφέρουν ότι η Ε.Ε. δεν θα κινηθεί στην ίδια σκληρή γραμμή και αναμένουν οι δασμοί να αυξηθούν από το 10% που ισχύει σήμερα στο 30%.

Την ίδια στιγμή αναφέρουν ότι αυτή η κίνηση δεν θα προβληματίσει ιδιαίτερα τις αυτοκινητοβιομηχανίες της Κίνας αφού έχουν ενσωματώσει υψηλά περιθώρια κέρδους στα προϊόντα τους και έτσι θα μπορέσουν να απορροφήσουν τις επιπλέον χρεώσεις.

Τι συμβαίνει όμως με τις ευρωπαϊκές εταιρείες που κατασκευάζουν τα EVs του στην Κίνα; Σε αυτή την περίπτωση η κατάσταση είναι πιο πολύπλοκη και ένα νέο δημοσίευμα των Sunday Timesέρχεται να το επιβεβαιώσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες του συγκεκριμένου μέσου η Volvo, η οποία βρίσκεται υπό την σκέπη της κινεζικής Geely, εξετάζει το ενδεχόμενο να μεταφέρει την παραγωγή των ηλεκτρικών SUV ΕΧ30 και EX90 στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στο Βέλγιο, για να αποφύγει τους τιμωρητικούς δασμούς που έρχονται. Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι εξετάζεται από την Volvo η μεταφορά της παραγωγής στο Βέλγιο και των μοντέλων που προορίζονται για την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ξεκίνησε η παραγωγή του πρώτου αυτοκινήτου στον κόσμο με διαβατήριο μπαταρίας

Lynk&Co: Ήρθε στην Ελλάδα η εταιρία με γονίδια Volvo και ένα SUV-έκπληξη (τιμή)

Volvo EX30: Οι 7 μεγάλοι αντίπαλοι που συναντά στην κατηγορία του