Έτσι θα μοιάζει η ανανεωμένη Mercedes-Benz GLS (photos)


Οι Γερμανοί ετοιμάζουν το δεύτερο «φρεσκάρισμα» της GLS, η οποία θα παρουσιαστεί στο πλευρό της GLE.

  • ΦΩΤΟ: KOLESA.RU
  • 8/5/2024

Η Mercedes-Benz GLS εισήχθη στην γκάμα της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας το 2006, λαμβάνοντας την ονομασία GL. Η δεύτερη γενιά του μοντέλου ήρθε το 2015, όποτε και μετονομάστηκε σε GLS. Αυτή τη στιγμή, στη γραμμή παραγωγής βρίσκεται η τρίτη γενιά, η οποία έκανε πρεμιέρα το 2019 κι έκτοτε έχει ανανεωθεί μία φορά, τον Απρίλιο του 2023.

Τώρα, την εμφάνισή τους έχουν κάνει μερικά πρωτότυπα δοκιμών, γεγονός που υποδεικνύει ότι το δημοφιλές crossover θα δεχτεί ακόμη ένα φρεσκάρισμα μέσα στα επόμενα χρόνια, παρομοίως με την GLE, για την οποία πήραμε μια πρώτη γεύση πριν μερικές εβδομάδες.

Οι κατασκοπευτικές φωτογραφίες που έχουν έρθει στο φως ενέπνευσαν τους σχεδιαστές του kolesa.ru να φανταστούν πώς θα μοιάζει η νέα GLS. Στη δική τους εκδοχή, το μπροστινό μέρος του μοντέλου έχει επανασχεδιαστεί, λαμβάνοντας μια νέα γρίλια, στο στυλ της E-Class, όπως κι εντελώς διαφορετικά φωτιστικά σώματα.

Και στο πίσω μέρος αναμένεται να πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις, αν και προς το παρόν δεν υπάρχουν σχετικές πληροφορίες, αφού τα πρωτότυπα που συνελήφθησαν να κάνουν δοκιμές δεν ήταν καμουφλαρισμένα σε εκείνο το σημείο. Ωστόσο, οι Ρώσοι έχουν προσφέρει στην GLS έναν ανανεωμένο πίσω προφυλακτήρα και νέα φώτα, όπως φαίνεται στα renders που δημοσίευσαν.

Η νέα Mercedes-Benz GLS θα βασιστεί στην πλατφόρμα MHA (Modular High Architecture), η οποία θα χρησιμοποιηθεί κι από τις GLE και GLE Coupe. Δεν έχει γίνει γνωστό αν και ποιες αλλαγές θα γίνουν στην γκάμα των κινητήρων, πάντως αυτή τη στιγμή υπάρχουν επιλογές τόσο κινητήρων βενζίνης, όσο και diesel.

Όπως αναμένεται να γίνει και με το φρεσκάρισμα της GLE, η ανανεωμένη GLS απέχει αρκετά, αφού θα κάνει πρεμιέρα στα τέλη του 2025 ή στις αρχές του 2026.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Mercedes-AMG CLE 53 4MATIC Cabriolet: Επιδόσεις... μέχρι τα αστέρια! (photos)

Δοκιμάζουμε την Mercedes-AMG CLA 45S 4MATIC, με την κορυφαία σπορ αίσθηση (video)

Πόσο κοστίζει η «καυτή» Mercedes-AMG E-Class των 612 PS στην Γερμανία