Επίσημο: Έρχεται η νέα γενιά του Mazda CX-5


Η νέα γενιά του Mazda CX-5 θα περιλαμβάνει στην γκάμα της και μια υβριδική έκδοση.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: MAZDA EUROPE
  • 14/5/2024

Η Mazda ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του οικονομικού έτους που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου 2024. Το CX-5, ως μέλος της οικογένειας «Μεγάλων Μοντέλων,» όπως τα ονομάζει η αυτοκινητοβιομηχανία, συνέβαλε στην αύξηση των πωλήσεων και του κέρδους κατά 12% και 76%, αντίστοιχα.

Ταυτόχρονα με τα οικονομικά στοιχεία του περασμένου έτους, οι Ιάπωνες επιβεβαίωσαν ότι το crossover θα υποδεχτεί σύντομα τη νέα του, τρίτη γενιά, ώστε να συνεχίσει την επιτυχημένη του εμπορική πορεία.

Η μοναδική πληροφορία που έχουμε για το νέο μοντέλο είναι το γεγονός ότι θα λάβει έναν νέο κινητήρα με υβριδική τεχνολογία, ο οποίος θα κατασκευάζεται εξ ολοκλήρου από την εταιρεία. Δεν έχει διευκρινιστεί εάν πρόκειται για self-charging σύστημα υβριδισμού ή PHEV.

Ανανέωση θα γίνει και στην γκάμα του μεγάλου «αδερφού,» δηλαδή του CX-50, με το SUV να λαμβάνει επίσης μια υβριδική έκδοση. Να σημειωθεί ότι ήδη υπάρχει στους καταλόγους της Mazda μια υβριδική εκδοχή του CX-50, η οποία έχει λάβει το κινητήριο σύνολο του Toyota RAV4, όμως πωλείται αποκλειστικά στην αγορά της Κίνας.

Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, τόσο το υβριδικό CX-5, όσο κι αντίστοιχη έκδοση του CX-50 θα γίνουν διαθέσιμα σε παγκόσμια κλίμακα, μεταξύ άλλων και στην ευρωπαϊκή αγορά, όπως και σε εκείνη της Β. Αμερικής, όπου το πρώτο βρίσκεται ανάμεσα στα κορυφαία σε πωλήσεις crossover

Όλα δείχνουν ότι παρά τη μεγάλη τους ομοιότητα, τα δύο μοντέλα θα συνεχίσουν να συνυπάρχουν στην γκάμα των Ιαπώνων για αρκετά ακόμη χρόνια. Ο ερχομός της νέας γενιάς του Mazda CX-5 αναμένεται μετά την έναρξη του 2025, ενώ αντίστοιχα, το ανανεωμένο CX-50 με την υβριδική έκδοση πρόκειται να κάνει πρεμιέρα στα τέλη του 2024.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Διαθέσιμο στην Ελλάδα το Mazda MX-30 με τον Wankel κινητήρα (τιμές-εκδόσεις)

Test Drive: Mazda 2 1.5 90 PS Homura - Δοκιμάζουμε το ανανεωμένο ιαπωνικό supermini

H απόκτηση ενός Mazda SUV γίνεται ακόμα πιο εύκολη