Δείτε τη Ferrari 296 GTB να ξεπερνά τον εαυτό της, φτάνοντας τα 352 km/h (video)


Επισήμως, η Ferrari 296 GTB έχει τελική ταχύτητα «άνω των 330 km/h», σύμφωνα με την ιταλική φίρμα. Ωστόσο ένα αντίγραφο έφτασε τα 352 km/h στην Autobahn.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: FERRARI MEDIA, YOUTUBE/AutoTopNL
  • 12/5/2024

Η γερμανική Autobahn, στα σημεία που δεν υπάρχει όριο ταχύτητας, δίνει τη δυνατότητα στα γρήγορα αυτοκίνητα να ξεδιπλώσουν τις αρετές τους και να φτάσουν στα όρια των δυνατοτήτων τους. Ενίοτε και να τα ξεπεράσουν.

Αυτό συμβαίνει στην περίπτωση της συγκεκριμένης Ferrari 296 GTB, με βάση το video που ανέβηκε στο κανάλι AutoTopNL του YouTube. Σε αυτό, το εντυπωσιακό supercar με την ισχύ των 830 PS και τη ροπή των 740 Nm δείχνει να ξεπερνά κατά πολύ τις δυνατότητες που επισήμως ανακοινώνει η ιταλική φίρμα.

Η Ferrari επισημαίνει ότι η τελική ταχύτητα της 296 GTB είναι «άνω των 330 km/h», χωρίς να προσδιορίζει συγκεκριμένο αριθμό. Ωστόσο, στο τέλος του video που σας παραθέτουμε πιο κάτω, το συγκεκριμένο αντίγραφο φτάνει τα 352 km/h, έστω στιγμιαία, πριν ο οδηγός του αρχίζει να επιβραδύνει.

Η δυσκολία με την οποία το ψηφιακό ταχύμετρο «ανεβαίνει» από τα 350 km/h και μετά, δείχνει ότι μάλλον αυτό είναι το «ταβάνι». Ωστόσο, μιας και δεν υπάρχουν στοιχεία από GPS, ενδέχεται το νούμερο που εμφανίζεται να είναι λίγο μεγαλύτερο από το πραγματικό. Και πάλι, ωστόσο, είναι σημαντικά αυξημένο από τα επίσημα «άνω των 330 km/h».

Η Ferrari 296 GTB διαθέτει plug-in hybrid κινητήριο σύνολο, που αποτελείται από V6 twin-turbo κινητήρα 3,0 L, που αποδίδει 663 PS και ηλεκτροκινητήρα 167 PS. Η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων. Ωστόσο, στη συγκεκριμένη προσπάθεια, ο οδηγός αξιοποιεί τα paddles στο τιμόνι για χειροκίνητες αλλαγές των σχέσεων.

Δείτε το σχετικό video:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Skoda Superb Combi με «καρδιά» από Audi RS3 και 720 PS τρομοκρατεί στην Autobahn (video)

Ακούστε τον εκκωφαντικό ήχο της Lamborghini Aventador SVJ στην Autobahn (video)

Δείτε και κυρίως ακούστε την Porsche 911 Turbo S να τα «σπάει» στην Autobahn (video)