BMW M4 CS: Δείτε τον εντυπωσιακό γύρο στην πίστα του Nurburgring (video)


Η νέα BMW M4 CS έδειξε τις αρετές της στην «Πράσινη Κόλαση», με τον χρόνο της να πλησιάζει αρκετά σε εκείνον της «πρωταθλήτριας» έκδοσης παραγωγής της γερμανικής φίρμας.

  • ΦΩΤΟ: BMW - UWE FISCHER
  • 10/5/2024

Μόλις πριν λίγες μέρες, η BMW τράβηξε το κάλυμμα από τη νέα, «ακραία» M4 CS, η οποία έχει τοποθετηθεί στην κορυφή της γκάμας του μοντέλου υψηλών επιδόσεων, πάνω από τις M4 Coupe, M4 Competition και M4 Competition με M xDrive.

Οι Γερμανοί την έχουν προικίσει με έναν 6κύλινδρο σε σειρά κινητήρα 3,0 L με τεχνολογία M TwinPower Turbo, ο οποίος αποδίδει 550 PS στις 6.250 rpm και ροπή 650 Nm μεταξύ 2.750 rpm και 5.950 rpm. Τα 0-100 km/h έρχονται σε 3,4 sec και τα 0-200 km/h σε μόλις 11,1 sec, με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 302 km/h.

Το μοντέλο πέρασε από την «απόλυτη» δοκιμασία, κάνοντας μερικούς γρήγορους γύρους στη θρυλική πίστα του Nurburgring Nordschleife. Η M4 CS κατάφερε να γράψει χρόνο 7:21.99 στην «Πράσινη Κόλαση», δηλαδή 1,79 sec αργότερο από εκείνον που έγραψε η M4 CSL το 2022, η οποία κατέχει μέχρι και σήμερα τον τίτλο της ταχύτερης BMW παραγωγής στην πίστα.

Με δεδομένο ότι η M4 CS δε φέρει μια τεράστια αεροτομή στο πίσω μέρος, αφού δεν πρόκειται για ένα καθαρά αγωνιστικό όχημα, παρά τις τεράστιες επιδόσεις και την ισχύ του, ο χρόνος που κατέγραψε μοιάζει εξαιρετικός.

Παρακολουθώντας τα onboard πλάνα που δημοσίευσε η αυτοκινητοβιομηχανία στο κανάλι της στο YouTube, υπάρχουν κάποια σημεία που θα μπορούσε να «βρεθεί» επιπλέον χρόνος. Έτσι, το νέο δημιούργημα των Γερμανών βάζει σημαντική υποψηφιότητα για να γίνει το ταχύτερο μοντέλο παραγωγής τους στο Nurburgring.

Μερικές αλλαγές στις γραμμές ή διαφορετικές καιρικές συνθήκες θα μπορούσαν να μειώσουν ακόμη περισσότερο τον χρόνο της, προσφέροντάς της τα σκήπτρα της «πρωταθλήτριας,» M4 CSL.

Δείτε τον γρήγορο γύρο της BMW M4 CS στην «Πράσινη Κόλαση»:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

BMW: Νέα δεδομένα στην ονομασία των μοντέλων - Πώς θα χρησιμοποιείται το «i»

Όλα όσα ξέρουμε για τις νέες BMW M5 Sedan και Touring - Η σημαντική προσθήκη

BMW: Αβεβαιότητα για τη νέα γενιά της Σειράς 4 - Τα πιθανά σενάρια