Αυτοκινητόδρομος Ε65: Δείτε εντυπωσιακά πλάνα από drone των έργων που είναι σε εξέλιξη (video)


Το κομμάτι Καλαμπάκα - Γρεβενά, μήκους 46 km, απομένει για την ολοκλήρωση του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδος. Δείτε από ψηλά video με την πορεία των έργων.

  • ΦΩΤΟ: CAR AND DRIVER
  • 1/5/2024

Πριν από λίγες μέρες παραδόθηκαν στην κυκλοφορία δύο νέα τμήματα του Αυτοκινητόδρομου Ε65, με αποτέλεσμα να βρίσκονται προς χρήση 136 km σύγχρονου και ασφαλούς αυτοκινητόδρομου, από τη Λαμία μέχρι και την Καλαμπάκα.

Πλέον, υπό κατασκευή βρίσκονται τα τελευταία 46 km του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδος, από την Καλαμπάκα μέχρι την Εγνατία. Με την ολοκλήρωσή του, θα γίνει πιο γρήγορη και ασφαλής η μετακίνηση από την Ανατολική στη Δυτική Ελλάδα, ενώ θα δοθεί ώθηση στο εμπόριο και τον τουρισμό.

Με τον Ε65, θα συνδέεται το λιμάνι της Ηγουμενίτσας - που λειτουργεί ως πύλη της Ελλάδας προς την Κεντρική Ευρώπη - με το λιμάνι του Βόλου, θα διευκολυνθούν οι διεθνείς επιβατικές και εμπορευματικές μεταφορές από την Ελλάδα προς τη Δυτική και Κεντρική Ευρώπη και θα προσφέρεται μια εναλλακτική διαδρομή, η οποία είναι συντομότερη της υφιστάμενης.

Το κανάλι GeorgeFoxCinematography στο YouTube δημοσίευσε ένα εντυπωσιακό video από drone που παρουσιάζει την εξέλιξη των έργων στο Βόρειο Τμήμα του Ε65 και συγκεκριμένα στο κομμάτι μεταξύ των Α/Κ Γρεβενών, Οξύνειας και Αγιόφυλλου.

Δείτε τα σχετικά πλάνα στο video που ακολουθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εγνατία Οδός: Αύξηση 33% στις τιμές των διοδίων - Δείτε τις νέες χρεώσεις (πίνακες)

Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου: Κατά 5€ φθηνότερες οι διελεύσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Ε.Ο. Αθηνών - Λαμίας: Παραμένουν τα έργα σε μήκος 4 χλμ στο ύψος της Θήβας