Ράλλυ Πορτογαλίας - 1η μέρα: Πρώτος ο Neuville στην SSS, κοντά ο Ogier


Ο Thierry Neuville τοποθετήθηκε πρώτος στην πρώτη υπερειδική διαδρομή του Ράλλυ Πορτογαλίας, με τον Sebastien Ogier και τον Ott Tanak να ακολουθούν.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Hyundai Motorsport GmbH / Austral - Bastien Baudin
  • 9/5/2024

Η δράση στην Πορτογαλία ξεκίνησε με τον Thierry Neuville να κάνει τον ταχύτερο χρόνο στην SSS στη Figueira da Foz, δηλαδή τη μοναδική ειδική διαδρομή της Πέμπτης. Ο Βέλγος ήταν 0,6 sec γρηγορότερος από τον δεύτερο, Sebastien Ogier, ο οποίος επέστρεψε για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα  στο bucket του Toyota GR Yaris Rally1.

Ο Βέλγος της Hyundai κατέκρινε την επιλογή των διοργανωτών να τοποθετήσουν τη συγκεκριμένη διαδρομή με τα donuts στην αρχή του ράλλυ. Τα πληρώματα θα αναγκαστούν να ολοκληρώσουν το πρώτο μισό της Παρασκευής με τα ίδια ελαστικά, τα οποία θα έχουν ήδη καταπονηθεί.

Τρίτος τερμάτισε ο Ott Tanak, ο οποίος έκανε τον ίδιο χρόνο με τον Takamoto Katsuta, οπότε τεχνικά μοιράζονται την ίδια θέση προς το παρόν.

Με την Toyota επιστρέφει κι ο Kalle Rovanpera, ο οποίος αντιμετώπισε πρόβλημα με το υβριδικό σύστημα του αυτοκινήτου του στο shakedown, το οποίο όμως αποκαταστάθηκε εγκαίρως για την SS1, με τον Φινλανδό να τερματίζει στην πέμπτη θέση.

Έκτος ήρθε ο Adrien Fourmaux, ενώ ακολούθησε ο Dani Sordo στην έβδομη θέση. Αυτός είναι ο πρώτος αγώνας του πρωταθλήματος του 2024 που συμμετέχει ο Ισπανός της Hyundai, με το βλέμμα του να είναι στραμμένο στο βάθρο.

Την οκτάδα των Rally1 ολοκλήρωσε ο Elfyn Evans. Ο κανονικά ένατος, Gregoire Munster, έπεσε πίσω από τους πρωτοπόρους της κατηγορίας Rally2 κι άρα εκτός δεκάδας. 

Αναλυτικά η κατάταξη μετά την SS1:

ΘέσηΟδηγόςΧρόνος / διαφορά από τον πρώτο
1Thierry Neuville2:24.2
2Sebastien Ogier0.6
3Ott Tanak2.0
3Takamoto Katsuta2.0
5Kalle Rovanpera2.4
6Adrien Fourmaux3.1
7Dani Sordo4.1
8Elfyn Evans4.3

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Preview και πρόγραμμα Ράλλυ Πορτογαλίας: Επιστροφή σε ιστορικά χώματα

Ogier: «Το νέο σύστημα βαθμολόγησης του WRC είναι αστείο»