Zongshen ZS400GS – Ένα “μοδάτο” και ελκυστικό naked


Τον… “ασταμάτητο” έχουν οι Κινέζοι κατασκευαστές παρουσιάζοντας συνεχώς νέα μοντέλα, στην προκειμένη περίπτωση όμως αξίζει να σταθούμε λίγο περισσότερο, μιας και η Zongshen, είναι μια από τις μεγαλύτερες και ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες από την Κίνα. 

  • 6/7/2018

Μπορεί στην γκάμα της να έχει μοντέλα μικρού κυβισμού και commuter ύφους, όμως οι πωλήσεις που κάνει στην Κίνα (και όχι μόνο) είναι τεράστιες σε μέγεθος, ενώ ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η Zongshen έχει ένα πολύ δραστήριο Racing τμήμα με επιτυχής συμμετοχές στo σινικό SBK πρωτάθλημα, στο TTXGP και στο Dakar!

Δεν πρόκειται λοιπόν για “άλλη μια” κατασκευάστρια από την Κίνα αλλά για μια εταιρεία που αξίζει να παρακολουθούμε τα βήματα της με προσοχή, αφού είναι σίγουρο ότι αυτά θα οδηγήσουν σύντομα σε κάτι μεγάλο.

Μέρος αυτής της διαδικασίας λοιπόν, αποτελεί και το μοντέλο που παρουσιάζουμε σήμερα, ένα naked με το όνομα ZS400GS, το οποίο δανείζεται τον κινητήρα από τo On-Off μοντέλο RX3S.

Σε ότι αφορά στο πλαίσιο, αυτό είναι ένα ατσάλινο χωροδικτύωμα, μορφοποιημένο με τέτοιο τρόπο που να σχηματίζει ουσιαστικά μια δομή δύο δοκών. Ο κινητήρας είναι μια δικύλινδρη σε σειρά μονάδα με χωρητικότητα 378 κ.εκ., με απόδοση 36 ίππων. Περισσότερες πληροφορίες, δεν είναι διαθέσιμες προς το παρόν, αφού και αυτή η μια και μοναδική φωτογραφία που παρουσιάζουμε, αποτελεί “διαρροή” στοιχείων.

Αυτά που μπορούμε να διακρίνουμε όμως, είναι το ανεστραμμένο πιρούνι και ο δίσκος ανάγνωσης του ABS, καθώς και τα όμορφα στυλιστικά στοιχεία που προσδίδουν μια σύγχρονη και προσεγμένη εμφάνιση στην μοτοσυκλέτα.

Λογικά, σε σύντομο χρονικά διάστημα, όταν θα γίνει και η επίσημη παρουσίαση της μοτοσυκλέτας, που φαίνεται έτοιμη για παραγωγή από κάθε άποψη, θα είναι διαθέσιμες και περισσότερες πληροφορίες.