MV Agusta Turismo Veloce SCS: Η επίσημη τιμή του στην Ελλάδα


Η ελληνική αντιπροσωπεία της MV Agusta ανακοίνωσε την τιμή για τις 2 εκδόσεις του νέου Turismo Veloce με τον επαναστατικό συμπλέκτη SCS της Recluse.

  • 12/7/2018

Τι είναι ο συμπλέκτης της Rekluse; Κάτι το οποίο απέχει αρκετά από CVT και DCT εφαρμογές, αφού δεν επιτρέπει αυτόματες αλλαγές ταχυτήτων, απλά δεν απαιτεί την χρήση του συμπλέκτη σε στάση και εκκίνηση.

Το σύστημα είναι ευρέως διαδεδομένο σε off-road μοτοσυκλέτες, όπου τo “τσάφ” μπορεί να αποτελέσει μεγάλο… πακέτο, ειδικά αν η μοτοσυκλέτα δεν διαθέτει μίζα, παρά μόνο μανιβέλα.

Ουσιαστικά πρόκειται για έναν μηχανισμό που τοποθετείται ανάμεσα στους δίσκους του συμπλέκτη  και οποίος λειτουργεί με την φυγόκεντρο δύναμη. Όσο οι στροφές παραμένουν χαμηλές ο μηχανισμός επιτρέπει το πατινάρισμα, όταν όμως αρχίζει να περιστρέφεται πιο γρήγορα, τότε με την έκταση των εξωτερικών δίσκων αυξάνεται η τριβή και η μοτοσυκλέτα εκκινεί.

Ο συμπλέκτης αυτός ΔΕΝ είναι αυτόματος, για να αλλάξει κανείς ταχύτητες από δευτέρα και πάνω, πρέπει να χρησιμοποιήσει την μανέτα και η λειτουργία δεν διαφέρει σε σχέση με ένα συμβατικό σύστημα.

Το νέο MV Agusta Turismo Veloce SCS έρχεται στην Ελλάδα στις ακόλουθες εκδόσεις:

Turismo Veloce 800 LUSSO SCS* 22.800 €
Turismo Veloce 800 RC SCS* 25.800 €
*Συμπεριλαμβάνονται οι βαλίτσες