MotoGP – Αναβάτες που έχουν πάρει νίκες με διαφορετικούς κατασκευαστές


Το να πάρεις μια και μόνο νίκη στην καριέρα σου, όντας αγωνιζόμενος στην “μεγάλη” κατηγορία των GP, είναι πολύ μεγάλη υπόθεση! Το να ανέβεις στην κορυφή του βάθρου πανηγυρίζοντας με διαφορετικές ομάδες όμως, είναι κάτι πολύ σπάνιο, το οποίο μόνο λίγοι αναβάτες το έχουν καταφέρει! Για την ακρίβεια, μόνο πέντε. 

  • 5/6/2018

Αρχίζουμε από την πιο πρόσφατη είσοδο σε αυτό το ολιγομελές club αναβατών, αυτή του Jorge Lorenzo. H νίκη του στο Mugello, πάνω στην σέλα της Ducati, ήρθε να προστεθεί σε σωρεία άλλων νικών (και μερικών πρωταθλημάτων…) όταν ο Ισπανός αναβάτης βρισκόταν στην Yamaha.

O Maverick Vinales έχει επίσης νίκες με δύο διαφορετικές ομάδες, καθώς το 2016 πήρε μετά από πολύ καιρό μια καρό σημαία για την Suzuki, ενώ νίκησε και στον “παρθενικό” του αγώνα με Yamaha, στο Qatar, το 2017.

Θυμόμαστε επίσης τον Max Biaggi, o οποίος έχει πάρει νίκες στην σέλα Yamaha αλλά και Honda. Για τον Rossi τι να πει κανείς; Δεν είναι ότι έχει πάρει μόνο νίκες με διαφορετικές ομάδες αλλά και πρωταθλήματα, με Honda και Yamaha, κάτι που το έχει καταφέρει και ο Casey Stoner, o μοναδικός αναβάτης που έφερε τον τίτλο στο στρατόπεδο της Ducati αλλά πήρε και πρωτάθλημα για λογαριασμό της Honda.