eMotion Surge – Ινδικό ηλεκτροκίνητο


Η Ινδία να έχει τον μεγαλύτερο εν ενεργεία στόλο μηχανοκίνητων δίτροχων στον κόσμο και αυτό πέρα από τα οφέλη που έχει (φανταστείτε να ήταν αυτοκίνητα όλα αυτά...) έχει και κάποια αρνητικά.

  • 7/6/2018

Το κυριότερο, είναι η ατμοσφαιρική ρύπανση, η οποία στα μεγάλα αστικά κέντρα της Ινδίας έχει ξεφύγει εδώ και καιρό από τα όρια υπερύψηλου κινδύνου και προσομοιώνει τις συνθήκες θαλάμου αερίων...

Δεν είναι καθόλου τυχαίο λοιπόν, το ότι πολλές ινδικές εταιρείες, επενδύουν στην εξέλιξη ηλεκτροκίνητων μοντέλων. Μια από τις τελευταίες προτάσεις, είναι αυτή της eMotion, με το μοντέλο Surge.

Πρόκειται για ένα ηλεκτροκίνητο μοντέλο, με τελική ταχύτητα 120 km/h και αυτονομία 100 χιλιομέτρων, με μια μπαταρία, ενώ η απόσταση αυτή μπορεί να διπλασιαστεί, με την προσθήκη μιας δεύτερης, εξτρά μπαταρίας.

Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο στο Surge πάντως, είναι η ύπαρξη κιβωτίου τεσσάρων σχέσεων, κάτι που δεν βλέπουμε συχνά σε ηλεκτροκίνητα μοντέλα. Η ήδη μεγάλη ροπή του μοτέρ, μέσω του υποπολλαπλασιασμού από το κιβώτιο αυξάνεται κατά πολύ, βοηθώντας αρκετά στις επιταχύνσεις από στάση, η σε ανηφόρες με μεγάλη κλίση και φορτίο.

Η τιμή του Surge δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί αλλά αναμένεται να είναι ιδιαίτερα χαμηλή, δεδομένης της αγοράς στην οποία απευθύνεται. Αν μάλιστα εξαχθεί και στις δυτικές αγορές, ίσως είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να βιώσει κάποιος την ηλεκτροκίνητη εμπειρία σε μοτοσυκλέτα, χωρία να βάλει το χέρι πολύ βαθιά μέσα στην τσέπη.