Αprilia – Ετοιμάζει νέο RSV4 με 220 ίππους!


Πληροφορίες που μας έρχονται από την Ιταλία και συγκεκριμένα από το GPOne, αναφέρουν ότι η Aprilia προετοιμάζει την ανανέωση του superbike μοντέλου της, RSV4, προκειμένου αυτό να δώσει μια “απάντηση” στον ανταγωνισμό (βλέπε Ducati Panigale).

  • 4/7/2018

Η φημολογούμενη ισχύς λέγεται ότι θα φθάνει ή θα ξεπερνά ελάχιστα του 220 ίππους ενώ το μοτέρ, θα αυξήσει την χωρητικότητα του στα 1.077 κ.εκ., όπως αυτό του Tuono δηλαδή. Υπενθυμίζουμε ότι η Aprilia ανακοινώνει ήδη 201 ίππους (στον στρόφαλο) για τα 999,6 κ.εκ. των RSV4 RF / RR.

Πέρα από τον κινητήρα όμως θα σημειωθεί μια γενικότερη ανανέωση της μοτοσυκλέτας, με νέο πλαίσιο και περιφερειακά, καθώς και νέο fairing, το οποίο θα ενσωματώνει στην σχεδίαση του τα περίφημα “winglets”, τα αεροδυναμικά βοηθήματα / πτερύγια που βλέπουμε στις μοτοσυκλέτες των MotoGP.  

Aυτό που είναι σίγουρο επίσης, είναι ότι θα υπάρξει και μια δεύτερη, αγωνιστική έκδοση στα 1.000 κ.εκ., για την συμμετοχή αναβατών στα πρωταθλήματα Superbike / Superstock, όπου οι κανονισμοί επιβάλουν τα τετρακύλινδρα, ανεξαρτήτως διάταξης, να μην υπερβαίνουν το λίτρο σε χωρητικότητα.

Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, αυτή την στιγμή η Aprilia δοκιμάζει τον νέο κινητήρα και η μοτοσυκλέτα θα παρουσιαστεί πιθανότατα μέσα στο 2019 και όχι πιο νωρίς, όπως θα περίμενε κανείς, στα φθινοπωρινά σαλόνια του 2018.