Άγαλμα στη μνήμη του αδικοχαμένου Nicky Hayden


Στο Owensboro, γενέτειρα του Nicky Hayden θα στηθεί ένα άγαλμα στη μνήμη του Αμερικάνου πρωταθλητή.

  • 10/5/2018

Πριν από ένα χρόνο περίπου ο Nicky Hayden πέρασε στην ιστορία, αφήνοντας πίσω του ένα δυσαναπλήρωτο κενό στο χώρο του motorsport και όχι μόνον.

Ήταν ένα πολύ αγαπητός οδηγός, ιδίως στην ιδιαίτερη πατρίδα του τη οποία και ο ίδιος αγαπούσε.
Στη μνήμη του, να ανεγερθεί ένα, που θα αποκαλυφθεί στις 8/6/2018 στη γενέτειρά του, στο Owensboro. Το άγαλμα από μπρούτζο δημιούργησε ο γλύπτης George Lundeen, ενώ αποτελεί χορηγία της πόλης, προς τιμήν του Hayden.
«Ο Nicky μας άφησε πριν από ένα περίπου χρόνο, και μας λείπει κάθε μέρα που περνάει», είπε ο αδερφός του Tommy, «είμαστε ευγνώμονες για την υποστήριξη που οι φαν του Nicky έχουν δώσει στην οικογένεια μας αυτούς τους 12 μήνες, και τους περιμένουμε στα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Nicky. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την πόλη του Owensboro για την υποστήριξη στο project αυτό. Ο Nicky αγαπούσε την πόλη του, ήταν περήφανος που την εκπροσωπούσε με αυτό τον θετικό τρόπο, κι έτσι του αξίζει να μνημονευτεί κατ’ αυτό τον τρόπο».
Το άγαλμα δείχνει τον Nicky να γιορτάζει τη νίκη του στη Laguna Seca το 2006. Τα αποκαλυπτήρια θα γίνουν στις 8 Ιουνίου 2018, μπροστά από το Owensboro Convention Center, το συνεδριακό κέντρο της πόλης. Η επόμενη μέρα, δηλαδή η 9η Ιουνίου, θα είναι γνωστή από εδώ και πέρα ως Nicky Hayden Day, μια μέρα που οι Αμερικανοί γράφουν ως 6/9, και πλέον θα αποτελεί αναφορά στο αγωνιστικό νούμερο 69 του Kentucky Kid.