Tesla Model S Plaid vs Lucid Air Sapphire σε μια «ηλεκτρισμένη» μάχη (video)


Οι επιδόσεις είναι εξωπραγματικές κι ο νικητής σε αυτή τη μάχη είναι πανίσχυρος και ξεκάθαρος.

  • ΦΩΤΟ: DragTimes - YouTube
  • 29/4/2024

Τόσο το Tesla Model S Plaid, όσο και το Lucid Air Sapphire βρίσκονται στη δική τους κατηγορία ισχύος και ταχύτητας στον κόσμο του ηλεκτρισμού. Πρόκειται για δύο ηλεκτρικά sedan που έχουν κατακτήσει αρκετά ρεκόρ ξεχωριστά, και τώρα ήρθε η ώρα να αναμετρηθούν μεταξύ τους.

Στο video του καναλιού DragTimes στο YouTube, τα δύο EV στήθηκαν δίπλα δίπλα στο drag strip προκειμένου να ανταγωνιστούν στο 400άρι κι ένα από τα δυο να στεφθεί νικητής.

Ξεκινώντας, το Model S Plaid των 1.020 ίππων έκανε άκυρη εκκίνηση, δίνοντας τεχνικά τη νίκη στο Sapphire, παρόλο που το δημιούργημα του Elon Musk τερμάτισε πριν από τον αντίπαλό του. Στο δεύτερο πέρασμα, το ίδιο συνέβη στο Sapphire, που έκανε με τη σειρά του άκυρη εκκίνηση, χαρίζοντας τη νίκη στο Model S Plaid.

Στην τρίτη προσπάθεια, αμφότεροι οι οδηγοί είχαν καθαρές εκκινήσεις, και τα πράγματα έγιναν δύσκολα για το μοντέλο της Tesla. Το Lucid Air Sapphire των 1.234 ίππων ολοκλήρωσε το sprint των 400m σε 8,96 sec με ταχύτητα εξόδου 246 km/h, ενώ το Model S Plaid χρειάστηκε 9,28 sec για την ίδια απόσταση. Η δική του ταχύτητα περιορίστηκε στα 240 km/h, με τη Lucid να επικρατεί.

Δείτε το video:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

BMW M3 Touring εναντίον Mercedes-AMG C63 S Estate στη μάχη των station wagons (video)

Ο νέος είναι ωραίος, ο παλιός είναι αλλιώς: McLaren 720s εναντίον 750s (video)

V12 εναντίον V8 εναντίον V6 από τη Ferrari στα 400 μέτρα (video)