Honda: Σε αυτό το μοντέλο η ανανέωση θα φέρει και αλλαγή ονόματος - Δείτε γιατί


Η αλλαγή στην ονομασία του μοντέλου έχει προγραμματιστεί να γίνει στο πλαίσιο του επερχόμενου facelift της 1ης γενιάς.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: HONDA
  • 3/5/2024

Η ανανέωση ενός μοντέλου - μετά από περίπου 3 χρόνια από την παρουσίαση της τρέχουσας γενιάς του - είναι μια συνηθισμένη πρακτική που ακολουθούν όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες, προκειμένου να «ενισχυθεί» η παρουσία του στην αγορά απέναντι στις αντίστοιχες προτάσεις των ανταγωνιστών.

Οι facelift εκδόσεις χαρακτηρίζονται, κατά κανόνα, από περιορισμένες σχεδιαστικές αλλαγές, κυρίως στις δύο άκρες του αμαξώματος και πλήθος τεχνολογικών αναβαθμίσεων στα συστήματα άνεσης, ασφάλειας και υποβοήθησης της οδήγησης. Επιπλέον, προσφέρουν πλουσιότερο εξοπλισμό, ενώ λιγότερο συχνά μπορεί να περιλαμβάνουν και αλλαγές στα κινητήρια σύνολα.

Ωστόσο, η αλλαγή του ονόματος είναι μια τακτική που δεν συνηθίζεται, αλλά την οποία αναμένεται να επιλέξει η Honda για το e:Ny1. Αυτό υποστηρίζει, με δημοσίευμά του το Autocar, βασιζόμενο σε πληροφορίες που άντλησε «από μία πηγή που βρίσκεται κοντά στην Honda», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Σύμφωνα με όσα είπε η συγκεκριμένη πηγή στους Βρετανούς, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό SUV των Ιαπώνων θα αλλάξει όνομα στην Κίνα με την επερχόμενη facelift έκδοσή του το 2025, επειδή «οι πελάτες στην Κίνα απλά δεν μπορούν να προφέρουν το όνομά του».

Η αλλαγή, πάντως, δεν πρόκειται να επεκταθεί και στην Ευρώπη, όπως ξεκαθάρισε η Honda στο βρετανικό μέσο ενημέρωσης. Στη Κίνα, το πρόθεμα e:N πρόκειται να εγκαταλειφθεί και το νέο σύστημα ονομασίας αναμένεται να ακολουθήσει τη λογική του νέου, μεγάλου SUV Ye P7 που παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Πεκίνου.

Στην Κίνα, η Honda χρησιμοποιεί είτε το όνομα e:NS1 είτε το όνομα e:NP1 για το e:Ny1, ανάλογα με το αν το αυτοκίνητο κατασκευάζεται από την κοινοπραξία της με την Dongfeng ή με την GAC.

Με βάση την επικείμενη αλλαγή, το Autocar επισημαίνει ότι η Honda θα διατηρήσει στην Κίνα τα γράμματα P και S - ανάλογα με την κοινοπραξία που θα κατασκευάζει το EV - και εκτιμά ότι αν αυτή η διαφοροποίηση επεκταθεί και στην Ευρώπη, δεν αποκλείεται το e:Ny1 να μετονομαστεί σε Y1.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Honda έχει ήδη παρουσιάσει στη Κίνα, από τα τέλη του 2022, το e:N2 Concept, που αποτέλεσε «πρόγευση» για μια νέα οικογένεια ηλεκτρικών μοντέλων.

Πηγή: Autocar

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μάθετε τα πάντα για τα νέα Honda CR-V, ZR-V και το αμιγώς ηλεκτρικό e:Ny1

Ανακαλύψτε τα σημεία υπεροχής του νέου Honda e:Ny1

Honda e:Ny1 - Στην Ελλάδα το πρώτο ηλεκτρικό SUV των Ιαπώνων (τιμές - εκδόσεις)