Η smart παρουσιάζει το Concept #5 και μάς προετοιμάζει για το νέο της SUV (photos)


Πρόκειται για το μεγαλύτερο και «περισσότερο πολυχρηστικό» όχημα της smart, με το οποίο αρχίζει την πορεία της στην premium κατηγορία των μεσαίων SUV.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: SMART EUROPE
  • 23/4/2024

Η smart δημοσίευσε τις πρώτες εικόνες του νέου Concept #5, πριν έρθει η ώρα για την επίσημη παρουσίασή του στις 25 Απριλίου στο Πεκίνο, κατά τη διάρκεια της Έκθεσης Αυτοκινήτου της Κίνας. Έτσι, συνεχίζει να δημιουργεί ολοένα και μεγαλύτερα οχήματα, με το αποκορύφωμα να έρχεται σε λίγο καιρό.

Το #5, δηλαδή το τρίτο κατά σειρά μοντέλο της εταιρείας, θα είναι το μεγαλύτερο και με τις περισσότερες χρήσεις όχημά της, όπως αναφέρει σχετικά. Το Concept #5, πάνω στο οποίο θα βασιστεί, είναι ένα SUV μεσαίου μεγέθους, που έχει λάβει στοιχεία, που το κάνουν να αγγίζει την off-road κατηγορία.

Η ανάρτησή του εξασφαλίζει μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος, ενώ διαθέτει ελαστικά παντός εδάφους, καθώς και limb risers που ενώνουν το καπό με την οροφή, όπως εκείνα που βρίσκει κανείς στα Jeep Wrangler και Ford Bronco. Υπάρχει επίσης μια μπάρα φωτός LED στο μπροστινό μέρος της οροφής.

Δύο ηλεκτροκινητήρες προσφέρουν τετρακίνηση στο νέο concept car, με τη smart να επιλέγει μια μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας που ξεπερνά τα 100 kWh. Το EV επωφελείται από τεχνολογία 800V και φορτίζει από το 10 ως το 80% μέσα σε 15 λεπτά. Η αυτονομία φτάνει πάνω από τα 550 km, ενώ υπάρχουν 5 διαφορετικές λειτουργίες οδήγησης, ώστε το όχημα να προσαρμόζεται στις συνθήκες που συναντά.

Στο εσωτερικό, έχουν τοποθετηθεί τρεις οθόνες: Η πρώτη τελεί χρέη ψηφιακού πίνακα οργάνων και βρίσκεται στη μεριά του οδηγού, πίσω από το τιμόνι, η δεύτερη χρησιμεύει για τον χειρισμό του συστήματος infotainment και η τρίτη προορίζεται για τον συνοδηγό.

Σύμφωνα με την εταιρεία που πλέον λειτουργεί ως κοινοπραξία της Mercedes και της κινεζικής Geely, το αμιγώς ηλεκτρικό SUV που θα βασιστεί στο Concept #5 θα αποκαλυφθεί το δεύτερο μισό του τρέχοντος έτους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Επίλογος μετά από 25 χρόνια - Βγήκε απ' το εργοστάσιο το τελευταίο Smart fortwo

To smart #3 αποκτά νέα βασική έκδοση, φθηνότερη κατά 5.000€ - H τιμή στη Γερμανία

Έτσι θα μοιάζει το νέο smart fortwo που είναι στα σκαριά (photos)