SEAT Leon: Αναβαθμισμένο, με νέους κινητήρες και μεγαλύτερη οθόνη (photos)


Η SEAT παρουσίασε το ανανεωμένο Leon, το οποίο διαθέτει νέα κινητήρια σύνολα και τεχνολογικές αναβαθμίσεις στο εσωτερικό.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: SEAT MEDIA CENTER
  • 10/5/2024

Το SEAT Leon ανανεώθηκε, αναβαθμίστηκε και εμπλουτίστηκε με νέα γκάμα κινητήριων συνόλων, τόσο στην 5θυρη hatchback έκδοση όσο και στην station wagon Sportstourer.

Πλέον, θα είναι διαθέσιμο αποκλειστικά με 4κύλινδρους κινητήρες, προσφέροντας πλήρη γκάμα, καθώς ο υποψήφιος αγοραστής μπορεί να επιλέξει αμιγώς βενζινοκίνητο μοτέρ, ήπια υβριδικό, diesel και plug-in hybrid. Συνολικά υπάρχουν 7 επιλογές, με ισχύ από 115 PS έως 204 PS.

Ο κινητήρας 1.0 TSI, με ισχύ 110 PS και ροπή 200 Nm, αποχωρεί και πλέον η εισαγωγική έκδοση θα διαθέτει τον κινητήρα 1.5 TSI που αποδίδει 115 PS και 220 Nm και συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων. Η μέση κατανάλωση είναι 5,3-5,8 lt/100 km, ενώ οι εκπομπές CO2 120-132 g/km.

Ακολουθούν δύο ήπια υβριδικές εκδόσεις 48V (eTSI) με κινητήρα 1,5 L και ισχύ 115 PS και 150 PS, αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG 7 σχέσεων, ενώ το Leon αποκτά τη νέα γενιά plug-in hybrid κινητήρων του ομίλου Volkswagen. Έτσι, η eHybrid έκδοση συνδυάζει τον κινητήρα 1.5 TSI των 150 PS και έναν ηλεκτροκινητήρα 115 PS, με αποτέλεσμα να προκύπτει συνδυαστική ισχύς 204 PS και ροπή 350 Nm.

Η μπαταρία έχει αξιοποιήσιμη ενεργειακή χωρητικότητα 19,7 kWh και εξασφαλίζει αμιγώς ηλεκτρική κίνηση άνω των 100 km. Η φόρτισή της μπορεί να γίνει είτε σε ταχυφορτιστή με έως 50 kW είτε σε οικιακό wallbox 11 kW. Από την πλευρά της, η diesel πρόταση είναι η 2.0 TDI.

Οι αναβαθμίσεις συνεχίζονται και στο εσωτερικό, με τη μεγαλύτερη οθόνη του συστήματος infotainment, η οποία έχει διαγώνιο 10,4 ίντσες (αντί για 8,25), ενώ προαιρετικά υπάρχει η δυνατότητα επιλογής ακόμα μεγαλύτερης, 12,9 ιντσών. Το ψηφιακό cockpit έχει οθόνη 10,25 ιντσών, ενώ το Leon προσφέρει τη δυνατότητα γρήγορης ασύρματης φόρτισης smartphone έως 15W. Τέλος, για πρώτη φορά, στον προαιρετικό εξοπλισμό του hatchback της SEAT υπάρχουν νέοι προβολείς LED Matrix.

«Το SEAT Leon παραμένει σημαντικό στη στρατηγική της μάρκας, χαράσσοντας μια επιτυχημένη πορεία, επιτρέποντάς του να αγκαλιάσει τις νέες τεχνολογίες. Με τη διευρυμένη γκάμα κινητήρων, συμπεριλαμβανομένης μιας νέας γενιάς eHybrid, αλλά και ψηφιακών τεχνολογιών, συνεχίζει το ταξίδι του», δήλωσε ο CEO της φίρμας, Wayne Griffiths.

Η παραγωγή του νέου SEAT Leon θα ξεκινήσει εντός του μήνα στο εργοστάσιο της φίρμας στο Martorell.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

SEAT: Αυτή θα είναι η νέα προσθήκη στην γκάμα της - Πότε την περιμένουμε

Test Drive: Seat Arona vs Suzuki Vitara - Δύο πάνοπλα SUV με τιμή κάτω από 20.000 €

Δοκιμάζουμε το SEAT Leon FR 1.5 TSI των 150 PS