Δυτική Ελλάδα: Χαμός με τις τηλεφωνικές απάτες για δήθεν τροχαία ατυχήματα - Τι συμβουλεύει η ΕΛ.ΑΣ.


Οι τηλεφωνικές απάτες για δήθεν τροχαία ατυχήματα συνεχίζονται, με την Ελληνική Αστυνομία να βγάζει ανακοίνωση ζητώντας από τους πολίτες να είναι προσεκτικοί όταν δέχονται τέτοιου είδους κλήσεις.

  • ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 1/5/2024

Πριν από μερικές εβδομάδες σας είχαμε ενημερώσει για τη σύλληψη δύο ανδρών στη Θεσσαλονίκη, για εξαπάτηση ηλικιωμένης σε περιοχή της Ημαθίας. Όπως έγινε γνωστό, συνεργός των δραστών τηλεφώνησε στην γυναίκα προσποιούμενος τον αστυνομικό και ισχυρίστηκε ότι η κόρη της έχει προκαλέσει τροχαίο ατύχημα, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ενός παιδιού ζητώντας το χρηματικό ποσό των 140.000 ευρώ, για να αποφύγει δήθεν τις ποινικές συνέπειες.

Με αυτόν τον τρόπο κατάφερε τελικά να την πείσει να αφήσει σε σημείο που της υπέδειξε, το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ, το οποίο στη συνέχεια παρέλαβαν οι δύο συλληφθέντες.

Οι τηλεφωνικές απάτες για δήθεν τροχαία ατυχήματα συνεχίζονται από επιτήδειους και σε άλλες περιοχές της χώρας, με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας να βγάζει ανακοίνωση τις προηγούμενες ώρες ζητώντας από τους πολίτες να είναι προσεκτικοί όταν δέχονται τέτοιου είδους κλήσεις.

Όπως ενημερώνει η ΕΛ.ΑΣ. οι δράστες καλούν κυρίως πρωινές και απογευματινές ώρες, προσποιούμενοι άλλοτε τους νοσοκομειακούς γιατρούς και άλλοτε τους δικηγόρους ή αστυνομικούς, υποστηρίζοντας ψευδώς ότι, στενό συγγενικό τους πρόσωπο (συνήθως τέκνο τους) έχει προκαλέσει με υπαιτιότητά του τροχαίο ατύχημα, με συνέπεια τον θανάσιμο ή βαρύτατο τραυματισμό συνήθως ανήλικου παιδιού.

Προκειμένου να αποφευχθεί η φυλάκιση του συγγενικού τους προσώπου και να απεμπλακεί από τις επικείμενες ποινικές συνέπειες, απαιτούν την καταβολή σημαντικών χρηματικών ποσών, το ύψος των οποίων ποικίλλει, προσαρμοζόμενα σε κάθε υπόθεση ανάλογα με τη δεκτικότητα και την ευπιστία των θυμάτων.

Για να γίνουν πιο πειστικοί, έτεροι συνεργάτες παρεμβάλλονται στην τηλεφωνική επικοινωνία, αναλόγως του φύλου του συγγενικού τους προσώπου, προσποιούμενοι αυτό, εκλιπαρώντας για βοήθεια και ασκώντας αφόρητη ψυχολογική πίεση στα θύματα.

Στη συνέχεια και εφόσον τα θύματα έχουν πεισθεί, είτε εμφανίζονται στην οικία τους για την παραλαβή των χρημάτων, είτε δίνουν ραντεβού σε προκαθορισμένο από τους δράστες τόπο και χρόνο, πλησίον της οικίας.

Στην ανακοίνωση η Ελληνική Αστυνομία επισημαίνει ότι στα τροχαία ατυχήματα ακολουθούνται πάντα από τις αστυνομικές Αρχές οι νόμιμες και προβλεπόμενες ενέργειες, υπό την καθοδήγηση των κατά τόπους Εισαγγελικών Αρχών και σε καμία περίπτωση δεν υφίστανται παρέκκλιση από αυτές, με την καταβολή χρηματικών ποσών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Βροχή» οι καταγγελίες για έμπορο αυτοκινήτων - Εισέπραττε προκαταβολές χωρίς να παραδίδει οχήματα

Τι πρέπει να κάνω αν μου πουλήσουν αυτοκίνητο με «γυρισμένα» χιλιόμετρα;

Έβαζε ψεύτικες κλήσεις στα αυτοκίνητα για να εισπράξει τα πρόστιμα μέσω QR Code